REKLAM

Avrupa Komisyonu, 2021-2027 dönemi için Bulgaristan ile Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programını onayladı

 


Interreg IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı 2021-2027 dönemi Bulgaristan tarafında Burgaz, Yambol, Haskovo, Türkiye tarafında Edirne ve Kırklareli sınır bölgelerinin kalkınmasına 34 milyon avronun üzerinde yatırım yapılacak.



Avrupa Komisyonu, 2021-2027 dönemi için Bulgaristan ile Türkiye arasındaki Sınır Ötesi İşbirliği Programını onayladı. Bu sayede önümüzdeki 7 yılda Burgaz, Yambol, Haskovo, Edirne ve Kırklareli bölgelerine 34 milyon avronun üzerinde yatırım yapılacak. Programın en büyük bütçe payı yaklaşık 25 milyon avro ile bölgenin özel ihtiyaçlarına odaklanarak bölgesel kalkınma ve bütünleşmeye yönelik yatırımları hedefliyor. Bu öncelik kapsamında turizm ve diğer sektörlerdeki projeler desteklenecek.


Bölge Emniyet Müdürlüklerin kolluk kuvvetlerine mali destek


Program kapsamındaki stratejik proje, yasa dışı göçle mücadelede, sınırın her iki yakasındaki kolluk kuvvetlerinin kapasitelerinin güçlendirilmesi ile ilgili. İçişleri Bakanlığı'na bağlı Burgaz, Yambol, Haskovo, Edirne ve Kırklareli bölge emniyet müdürlükleri için eğitim ve deneyim paylaşımı yanı sıra, yenilikçi izleme merkezi uygulamalarının uygulanması ve özel ekipman temini için 2 milyon avro yatırım yapılması planlanmaktadır.

Program, aynı zamanda sınır yerleşimlerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin doğrudan desteklenmesi yoluyla küçük ve orta ölçekli işletmeleri de destekleyecek. Toplam bütçenin %22'si, kuruluşların sera gazı emisyonlarını azaltabilecekleri, enerji verimliliklerini artırabilecekleri ve döngüsel bir ekonominin gelişimini teşvik edebilecekleri önlemler için ayrıldı.


Bulgaristan-Türkiye arasında 2023'ün ilk çeyreğinde, bireysel önceliklere başvuru koşullarını sunmak için bir bilgilendirme kampanyası yürütülmesi planlanıyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓