REKLAM

Bulgaristan-Türkiye sınırında bir polis vuruldu

Dün akşam saat 20. 30 sularında Türkiye'den Bulgaristan'a yasadışı geçmek isteyen bir grup ile Bulgar sınır devriyeleri arasında çıkan silahlı çatışmada bir Bulgar polisi hayatını kaybederken, yanında bulunan asker yara almadan kurtuldu.


 Olay, Hamzabeyli Gümrük Kapısı  karşısındaki Golyam Dervent köyü yakınlarında ormanlık bölgede meydana geldi.


İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Pazartesi akşamı saat 20.30 sıralarında Türkiye–Bulgaristan sınırındaki ormanlık bir alanda Bulgar  sınır polisi ve askerden oluşan devriye ile sınırı yasadışı bir şekilde geçmek isteyen bir grup arasında çatışma çıktı. Çatışmada  Bulgar sınır polisi  Petır Bıçvarov olay yerinde hayatını kaybederken yanındaki askeri görevli ise yara almadan kurtuldu.


BAKAN SÜLEYMAN SOYLU'YA BİLGİ VERİLECEK


Bulgar güvenlik ekibi sınır bölgesinde Türk yetkililerle bir görüşme yaparak gelişmeler hakkında bilgi vererek, Türkiye'ye kaçan katil kişinin veya kişilerin yakalanması için Türk tarafından yardım istendi. Bulgar yetkililer, olayın meydana geldiği bölgeye çok sayıda polis kuvveti sevk ettiklerini ancak saldırgan gruba rastlanamadığını belirtildi. 


İçişleri Bakanı İvan Demerciev sınıra gelerek, gazetecilere verdiği demecinde bugün T.C. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile telefondan görüşeceğini olayla ilgili Türk makamlarının da yoğun çalışmasını isteyeceğini söyledi.  Bakan Demerciev, Europol ve Avrupa Komisyonu'ndan da yardım dikkat çekti.


Öte yandan, yılbaşından bu yana 4 bin 105 mültecinin  yaşa dışı Bulgaristan'a  giriş yaparken yakalandığı ifade edildi.Bugün 8 Kasım'da kutlanan "polis günü" etkinlikleri de iptal edildi.


CUMHURBAŞKANI RADEV: DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN SOFYA BÜYÜKELÇİNİ ÇAĞIRMASINI BEKLİYORUM


Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi için Mısır'da bulunan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, gazetecilerin olayla ilgili sorusu üzerine, başka ülkenin topraklarından Bulgar polisine ateş edilmesi olayın eşi benzeri görülmemiş olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin Sofya Büyükelçini çağırarak, olayın aydınlatılması için ortak soruşturma talep edilmesi gerektiğini söyledi.


Devlet başkanı, olayın nedenlerinin açıklığa kavuşturulmasını, suçlunun tespit edilmesini ve acil önlem alınmasını istedi. Rumen Radev,

'' Bulgaristan'ın Schengen bölgesine kabul edilmesi için uzun zamandır ısrar ediyorum. Şu anda Avrupa Birliği'nin bir dış sınırıyız, ciddi bir göç baskısı altındayız ve bu hem bütçemize hem de güvenlik güçlerimize yük olmaktadır. Avrupalı ​​ortaklarımızın dayanışma içinde olduklarını göstermelerini bekliyoruz'' açıklamasını yaptı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓