REKLAM

Bulgaristan ve Türkiye turizmde işbirliğini geliştirmek istiyor

Mehmet Nuri Ersoy, İlin Dimitrov Bulgaristan, Bulgaristan-Türkiye turizm, Dünya Turizm fuarı,
➲ Bulgaristan'a gelen Türk turist sayısında geçen yıla oranla artış kaydediliyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Bakanı İlin Dimitrov ile dün akşam Londra'da Dünya Turizm Fuarı'nda bir araya geldi.


İki  turizm bakanı, üçüncü ülkelere ve uzak pazarlara yönelik ortak bir Balkan turizm ürünü yaratma olasılığını görüştü. İş dünyası temsilcileriyle ve turizm örgütleri arasında daha yoğun temaslar ve olası  işbirlikleri yapılması konusunda görüşmeler yapıldı.


2023 yılında "Bulgaristan-Türkiye Karma Turizm Komitesi 4. Oturumun" Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılmasına kararlaştırıldı. 

Turizm Bakanı İlin Dimitrov, başlıca Bulgar turizm endüstrisi dernekleri ile Türk TÜRSAB, TÜROB gibi turizm örgütleriyle, turizmi teşvik etmek ve ortak çeşitli girişimlerin uygulamasına temel oluşturacak  ikili anlaşmalar yapmak istediklerini vurguladı.  Bakan Dimitrov,


''Türkiye, turizm alanında ülkemizin öncelikli bir ortağıdır. Özel sektör temsilcileri arasındaki temasları güçlendirmemiz gerekiyor ki ülkelerimiz gerçek rakipler olmadığından yalnızca turizmde sınır ötesi işbirliğinden kazançlı çıkacaklardır '' dedi.


2022'nin Eylül ayına kadar Bulgaristan'a gelen Türk turist sayısında 2021'e göre %59 artışla 359 bin 527 olarak kaydedildi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓