REKLAM

İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin Bulgaristan'da 5 gözaltı (FOTO GALERİ)

Gözaltına alınan şüphelilerden biri Bulgaristan vatandaşlığı da bulunuyor 📷 Vladimir Şokov,BTA

Bulgaristan Başsavcılığı Sözcüsü Siyka Mileva, İstanbul'daki bombalı saldırıya yardım ettiği gerekçesiyle 5 şüphelinin Bulgaristan'da gözaltına alındığını açıkladı.


BTA haber ajansı, Türk  ve Bulgar güvenlik yetkilileri ile ortaklaşa yapılan operasyonda, 3 Moldova vatandaşı ile 2 Arap kökenli şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.


Suriye uyruklu Amran Abdulrami (31), Petır Topal (36 yaşında, Bulgaristan ve Moldova vatandaşlığı bulunuyor) ve Moldova uyruklu iki kişi İvan Kalak(44) ile Leonid Aksakalp(43) adliyeye sevk edildi.



Sofya Bölge Savcılığı'ndan savcı Angel Kınev, Bulgaristan'da gözaltına alınan beş kişiden sadece birinin çifte vatandaşlığa (Bulgaristan) sahip olduğunu, geri kalanların yabancı olduğunu belirtti. Şüphelilerin Bulgaristan'a yasa dışı yollarla giriş yaptıklarını da söyledi. 


Gözaltına alınanlardan sadece dördü için savcılık kalıcı tutuklama talebinde bulunurken, beşinci sanık sağlık sorunları olan bir kadın olduğundan, tutuklanmayacağına karar verdi. Savcı Kınev, terör faaliyetlerini desteklemenin yanı sıra, insan kaçakçılığı ve kaçakçılıkla da suçlandıklarını açıkladı. 


Türkiye'de hakkında yakalama kararı çıkarılan ve terör eylemi emri verdiği iddia bir kişinin aranmasına devam ediliyor.




Kaynak: AA, haberbg.net

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓