REKLAM

Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleyman saldırıya uğradı (GÜNCELLENDİ)

Güncelleme | 17.11.2022   12:43


Kirkovo (Kızılağaç) Belediye Başkanı Şinasi Süleyman bugün saat 13.30'da ilçedeki meydanda 47 yaşındaki B. Ç. tarafından İngiliz anahtarıyla saldırıya uğradı.


Kırcaali Bölge Savcılığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu holigan eylemi, belediye başkan yardımcısı ve belediye sekreteri ile çevredeki vatandaşların önünde meydana geldi.Olay yerine polis ekibi geldi. 47 yaşındaki  B. Ç. İngiliz anahtarıyla birkaç kez darp etti. İlk belirlemelere göre, holigan eylemi ticari bir iş yeri nedeniyle işlendiği açıklandı. 


Saldırgan 24 saatliğine gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Belediye Başkanı Şinasi Süleyman, saldırı sırasında kendini korumaya çalıştığını, yine de olsa saldırıdan yaralandığını söyledi. 


Savcılık, bedensel yaralanmanın belirlenmesi için adli tıp muayenesi ve failin akli dengesinin tespiti için adli psikiyatrik görevlendirdi. 

Olayı denetleyen savcı Emil Aleksandrov basın mensupların sorularını yanıtladı 📷 BTA

Olayı denetleyen savcı Emil Aleksandrov, belediye başkanına yapılan saldırının siyasal niteliği taşımadığını belirtti. Savcı Aleksandrov, saldırının nedeni, 10 yıl önce açık artırmayla Kirkovo'da satılan bir belediye mülküyle bağlantısı olabileceğini değerlendiriyor. Emil Aleksandrov,

''Saldırganın kendisini bu mülkü almak istediği ancak ihaleye katılmadığını öğrendik. İşin ilginç yanı, o dönemde Şinasi Süleyman'ın belediye başkanı olmamasıdır. Olayın görgü tanıkları olan belediye başkan yardımcısı ve sekreteri olmak üzere belediye başkanın da ifadeleri alındı. Bir tek daha saldırganın ifadeleri alınmadı'' dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓