REKLAM

Ruen'de yaklaşık 2 bin aile yakacak odun bulamıyor

odun yardımı, odunsuz kaldırlar, 2 bin aile, Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman,
 Ruen ilçesinde yaklaşık 2 bin aile yakacak odun bulamıyor 📷 haberbg.net, arşiv

Burgas iline bağlı Ruen (Ulanlı) ilçesi Belediye Başkanı İsmail Osman, yaklaşık 2 bin aile kış sezonu için yakacak odun bulamadıklarını söyledi. 


Focus Radyosu'na konuşan Belediye Başkanı Osman, ilçeye verilen odun kotası 50 bin  metreküp olduğunu, bunlardan 40 bin 800'ü geçen hafta dağıtıldığını ancak yaklaşık 9 bin 500 metreküp odunun hala halka dağıtılmadığını, bundan dolayı da yaklaşık 2 bin aile mağdur kaldığını söyledi. Belediye Başkanı İsmail Osman, devlet kurumlarından gelen ikircikli açıklamalardan yakınarak,

''Geçen hafta milletvekillerimiz Tarım Bakanı ile görüştüler. Ay sonuna kadar insanlara odun sağlamaya çalışacaklarına dair söz verildi. Daha sonra da en azından 15 Aralık'a kadar temin edileceği açıklandı. Aytos'daki Orman  Dairesi Müdürü, ilk başta odunların Ekim ayı sonunda geleceğine söz vermişti, ancak daha sonra Kasım ayı sonunda söyledi''  diye konuştu.


Belediye başkanı, bu durum karşısında ilçe sakinlerin bir kısmının elektriğe geçtiğini, ancak bunun aynı zamanda ısıtma için ucuz bir seçenek olmadığını, bu nedenle çoğunun odun dağıtımına güvendiğini açıkladı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓