REKLAM

Koşukavak'da çok amaçlı spor salonu yapılacak

🔺Koşukavak spor kompleksinde stadyum, küçük futbol ve basketbol sahaları bulunuyor 

Koşukavak (Krumovgrad) Belediye Başkanı Sebihan Mehmed, BTA'ya verdiği demecinde şehirdeki Spor Kompleksinde voleybol ve basketbol için çok amaçlı spor salonu yapılacağını müjdesini verdi.


İlk adımlar atılarak, Belediye Meclisi kararıyla projesi için fon tahsis edildi. Spor kompleksi içinde yapılacak olan yeni çok amaçlı spor salonu, belediye öncülüğünde gençler arasında kitlesel sporları geliştirmeyi hedefliyor. 

Başkan Sebihan Mehmed, ''Yaklaşık on beş yıl öncesine kadar kız ve erkek basketbolda il düzeyinde hep şampiyonluk kazanmıştık'' diyerek, Koşukavak'da eskiden spor salonu olduğunu fakat şimdi fitnes salonu olarak işlev gördüğünü söyledi.


Gençler arasında farklı branşlarda sporun gelişmesi doğrultusunda belediye bünyesinde şimdiden bir güreş kulübü tescil edilmiş olup, bu kulüpte bölge gençlerinin  başarılı güreşçiler yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Başka bir kitle sporu olan atletizm için de bir antrenör aranıyor ve bunun için de para tahsis etme fırsatı bulunuyor. Bu arada Krumovgrad futbol takımının "B" profesyonel futbol ligine girmesinden sonra stadın saha ihtiyacını karşılaması için bir takım çalışmalar yapıldı. Belediye Başkanı Mehmed,

''Elimizden geldiğince futbol kulübüne yardım ediyoruz, amacımız sadece Krumovgrad futbol kulübü bayrağı altında oynayacak iyi oyuncular getirmek değil. Belediyenin politikası olarak Koşukavak'ın genç nesli arasında iyi sporcular yetiştiren okullar yapmayı veya bunları restore etmeyi amaçlıyor'' dedi.


Başkan Sebihan Mehmed, belediyenin olimpik, orta düzeyde ve çocuk havuzu olmak üzere 3 yüzme havuzlu büyük spor kompleksi için fon ve proje tahsis edildiğini sözlerine ekledi. Şu aşamada, kasabadaki okullardan birinin faal olmayan bir kapalı havuzu bulunuyor. Belediye yönetimi, yüzme kompleksinin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmesini umuyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓