REKLAM

Maritsa ve Tepebaşı Belediyeleri İşbirliği Anlaşması imzaladı

Tepebaşı Belediyesi, Maritsa Belediyesi, ERİAD, BULTİŞ, Plovdiv Paritsa Belediyesi, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi,

Plovdiv iline bağlı Maritsa Belediye Başkanı Dimitır İvanov  ve Eskişehir'in Tepebaşı Belediyes Başkanı Ahmet Ataç İşbirliği  ve kardeş belediye anlaşması imzaladı.


Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç beraberindeki heyette Eskişehir Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (ERİAD) üyeleri  de yer aldı. Bulgar-Türk İşadamları Derneği'nin (BULTİŞ), ERİAD ile dört  yıldır başlatmış olduğu işbirlikleri sayesinde ilişkiler kardeş belediye olmaları noktasına geldi.

Maritsa Belediye Başkanı Dimitır İvanov, bu anlaşmanın ilki olduğunu , belediye başkanı olduğundan beri Avrupa'nın çeşitli kentlerinden kardeş belediye teklifi geldiğini, ancak ilk anlaşmanın Balkanlardan bir kentten yapılması üzerine durduğunu aktardı. Tepebaşı Belediyesi, nüfus ve büyüklük olarak Maritsa Belediyesinden on kat daha büyük. 


Başkan İvanov,  bu anlaşmanın, başarılı  iyi projelerin uygulamaların paylaşılmasının yanı sıra işletmelere yardımcı olmak için iki belediyedeki iş ortamını desteklemek ve tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Konuk Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç

''Bulgaristan ve Türkiye, uzun yıllar birlikte yaşamış komşulardır ve halklarımız her zaman birbirleriyle etkileşim içinde olmuştur. Sık sık buluşacağız ve önemli kararlar alacağız'' dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓