REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev GERB partisine kabine kurma görevini verdi

GERB partisinin Başbakan adayı Prof. Nikolay Gabrovski 📷 BGNES
Cumhurbaşkanı Rumen Radev, anayasa gereği kabine kurma görevini mecliste 67 üyeli en büyük gruba sahip Bulgaristan’ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisine verdi.


Görevi, GERB partisinin başbakan adayı gösterdiği ''Pirogov'' Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda beyin cerrahı olan Prof. Nikolay Gabrovski teslim aldı.


Anayasaya göre, Prof. Gabrovski'nin 7 gün içinde oluşturacağı hükümetin listesini cumhurbaşkanına açıklaması gerekiyor. Veya hükümet kurma görevinden vazgeçecek.


Görevi alan 51 yaşındaki Başbakan adayı Prof. Nikolay Gabrovski, Bulgaristan'ın istikrarlı bir hükümete sahip olması için her türlü çabayı göstereceğini, kabine kurma görevi kendisi için onur meselesi olduğunu söyledi.

 ''Bulgaristan'ın içinde bulunduğu bu tarihsel zamanı daha kolay atlatabilmesi için, siyasi söylemden ve çatışmadan uzak, uzman ve profesyonelliğe yakın bir kabine önermek için her türlü çabayı göstereceğim'' dedi.


Cumhurbaşkanı Radev ise GERB partisinin en büyük siyasi güç olarak hükümet kurma sorumluğunu daha çok taşıdığını belirtti.

''Siyasi partilerle yaptığım istişarelerde 40 gün süre tanıdım, böylece kabinenin kurulması için uygun bir formül bulunmasına ve ayrıca parlamentoda yeterli siyasi desteğin bulunmasına yardımcı olmasını kuvvetle umuyorum'' diye konuştu.


GERB partisinin bu görevde başarısız olması durumunda görev, mecliste ikinci en büyük gücü olana Değişime Devam partisine gidecek. İkinci seçenekte de hükümet kurulaması durumunda inisiyatif tamamen cumhurbaşkanın elinde olacak.


Cumhurbaşkanı Rumen Radev, parlamentoyu feshedip, erken seçim tarihi belirlemeden önce, yeni bir kabinenin kurulması için kendi tercihiyle parlamentoda temsil edilen diğer partiler arasından herhangi birine görev verecek.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓