REKLAM

Meclis Başkanı Vejdi Raşidov'dan askerlik arkadaşı klarnet üstadı İvo Papazov- İbram'a ödül

70 yaşındaki klarnetçi İvo Papazov-İbrama Vejdi Raşidov'la eski günlerini yad etti 📷 Hristo Kasabov, BTA
Meclis Başkanı Vejdi Raşidov, makamında ağırladığı askerlik arkadaşı dünyaca ünlü klarnet üstadı İvo Papazov- İbram'a  (İbrahim Abbas ) Meclis Başkanlığı'nın onur ödülünü takdim etti.


Bulgaristan'da İbrama lakabıyla anılan klarnet üstadı İvo Papazov (İbrahim Abbas), Vejdi Raşidov'la eski günlerini yad ettiler. Meclis Başkanı Vejdi Raşidov, askerlik arkadaşı olduğunu söyleyerek,

''Askerlik yaptığımız kışla civarında çok sayıda tavus kuşu vardı ki çok yüksek sesle çığlık atıyorlardı. Sabahın erken saatlerinde İvo Papazov, herkesin kalkması gerektiğinde, tavus kuşu sesini taklit eder ve tüm tavus kuşları çığlık atmaya başlardı ve böylece sabah 07: 00'de herkesi uyandırırdı'' dedi.


''Bu çocuk ve ben, çok küçüktük, birlikte büyüdük. O Kırcaali'de ve 20. yüzyılın dahi müzisyenlerinden biri oldu. Bulgaristan'ın da gururu oldu. Her ne kadar Bulgaristan'da geç bir zaman sonra jest yapmayı hatırlasalar da bu önemli değil, o en iyisi olmak için doğdu'' diye ekledi.



  İbrahim Abbas,(İvo Papazov) Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex 2022 Sanatçı Ödülü'nü kazanmıştı. Eşsiz üslubuyla Türk, Roman ve Bulgar müziklerini harmanlayıp dünya sahnesine yerini aldı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓