REKLAM

Filibe-İstanbul arası düzenli uçak seferleri başlıyor, bilet fiyatları belli oldu

🔺Uçak seferleri hizmeti 21 Ocak 2023'den itibaren başlayacak

Filibe-İstanbul arası düzenli uçak seferleri başlıyor.


Haftada iki sefer Filibe-İstanbul arası düzenli gidiş-dönüş uçak seferleri hizmeti 21 Ocak 2023'den itibaren başlayacak. Uçak seferleri düşük maliyetli Pegasus Havayolları tarafından yapılacak.


Plovdiv Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Doyçin Angelov ve Havalimanı İcra Direktörü Krasimir Peşev'in Pegasus Havayolları temsilcileri arasında yapılan görüşmede, Filibe-İstanbul (Sabihan Gökçen Havalimanı) arası uçak seferlerin başlatılmasında netlik kazandı.


Yönetim Kurulu Başkanı Doyçin Angelov, 21 Ocak 2023'te ilk uçuşun gerçekleşmesi için kısa süre içinde sözleşme imzalanacağını, tek yönde tahmini 70 avro olan bilet fiyatının da cazip olduğunu sözlerine ekledi. Doyçin Angelov,

''Kısa bir süre içinde düzenli Plovdiv-İstanbul havayolunun lansmanı konusunda anlaşmaya vardığımız için son derece mutluyuz. Bu sayede dünyanın farklı yerlerinden gelen turistlerin Plovdiv'e daha kolay ulaşmasının ve Bulgaristan vatandaşlarının İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlanarak oradan da  yüzlerce farklı noktaya sorunsuz uçabilmelerinin kapısı aralanıyor'' dedi.


Filibe ve İstanbul belediye başkanları Zdravko Dimitrov ve Ekrem İmamoğlu'nun görüşmesi de müzakerelerin olumlu gelişmesine ivme kazandırdığını söyleyen Doyçin Angelov, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Angel Çolakov'un istisnai yardımını aldığını sözlerine ekledi.



ANTALYA VE İZMİR'DEN FİLİBE'YE CHARTER (ÖZEL) UÇAK SEFERLERİ


Plovdiv Havalimanı bu ay yeni charter (özel) uçuşlarıyla kış programını başlatıyor. Antalya ve İzmir'den Plovdiv'e uçuşlar SunExpress havayolu tarafından gerçekleştirilecek. Charter seferleri toplam sekiz olup, Şubat ayı başına kadar gerçekleştirilecektir.

Diğer yeni charter seferleri Kuzey İrlanda'nın Belfast şehrine yapılacak olup, ilk sefer 20 Aralık'ta başlıyor. 26 Mart'a kadar Jet2 havayolu tarafından toplamda 17 sefer gerçekleştirecek. 



Plovdiv'i Bursa ve Antalya'ya bağlayacak ikinci hat için başka bir hava yolu ile görüşmeler tamamlanmak üzere olup, önümüzdeki yılın başında ne zaman hizmete gireceği netleşecek.
Halihazırda Plovdiv Havalimanı'ndan Londra'nın Luton ve Stansted havalimanlarına, Almanya'nın Dortmund ve Memmingen havalimanlarına ve Dublin'e uçuşlar düzenli olarak yapılmaktadır.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓