REKLAM

Filibe-Bursa arası uçak seferleri başlıyor

Filibe-Bursa arası düzenli uçak seferleri yıl sonuna kadar başlayacak

Yıl sonuna kadar Filibe (Plovdiv) Havalimanı'ndan Bursa - Filibe arası düzenli uçak seferleri hizmete açılacak.


Plovdiv Belediyesi, alınan kararın Plovdiv Havalimanı Geliştirme Fonu Yönetim Kurulu toplantısında netlik kazandığını duyurdu. Belediye Başkanı Zdravko Dimitrov, düzenli hatların açılması için Türk tarafı temsilcileriyle defalarca görüşmeler yapıldığını hatırlattı.



BUGÜN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI VE THY BAŞKANI İLE GÖRÜŞMELER YAPILACAK


Plovdiv Havalimanı temsilcileri, müzakereleri sonuçlandırmak için bugün Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşmek üzere Ankara'da bulunuyor.  Konuyla ilgili Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Angel Çolakov'un da gayretleri mevcut. Hem Bursa hem de Plovdiv (Filibe) yerel yönetimler olmak üzere iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelmişti. Hatta konuyu Bakan Karaismaloğlu ile THY Yönetim Kurulu Başkanı ile görüşmesinde gündeme getirmişti.


HATTIN AÇILMASI İÇİN GÜNEY BULGARİSTAN'DAN BELEDİYELER DESTEK VERİYOR



Plovdiv Havalimanı Geliştirme Fonu Yönetim Kurulu, Güney Bulgaristan belediyelerinden Pazarcik, Velingrad, Kırcaali, Smolyan, Asenovgrad ve Karlovo belediye başkanlarıyla görüşmeler yapılmış ve destek verdikleri açıklandı. Sonbahara kadar diğer belediyelerden de destek gelmesi bekleniliyor.


BURSA İŞ İNSANLARI DERNEKLERİ VE SANAYİ KURULUŞLARI GÜN SAYIYOR


Bulgar otelcilerin yanı sıra Bursa'daki en büyük iş insanları ve sanayici kuruluşlarından da hattın açılması için yoğun istekte bulunuyorlar.  BALKANTÜRKSİAD, RUMELİSAİD, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası  hattın açılması için gün sayıyor.


Plovdiv Belediyesi, şehirden havalimanına toplu ulaşımın sağlanması hususunda ihale süreci başlatacak.



Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓