REKLAM

Geçici hükümet, Bakanlar Kurulu'nda düzenlenen törenle yürütme yetkisini devraldı

    Geçici hükümet, Bakanlar Kurulu'nda düzenlenen törenle yürütme yetkisini devraldı Fotoğraf: BTA


Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından atanan geçici hükümet, güvensizlik oylamasıyla düşürülen Kiril Petkov liderliğindeki dörtlü koalisyon kabinesinden yürütme yetkisini devraldı.


Kiril Petkov, atanan Başbakan Gılıb Donev'e hükümetin şimdiye kadar yaptıklarını sıraladı ve yeni kabinenin yolsuzlukla mücadele çabalarını sürdürmesini umduğunu dile getirdi.


"Yeni bakanların, hükümetimizin milyarlarca dolarlık şebekeyi çökerttiği için devrildiğini unutmamalarını umuyorum" dedi.


KİRİL PETKOV:  GEÇİCİ HÜKÜMETE BÜTÇE FAZLALIĞI BIRAKTIK

İstifa eden Kiril Petkov geçici hükümeti kastederek,

'' Sosyal alanda yangınları söndürmek zorunda kalmayacaksınız. İlk kez emeklileri yoksulluk sınırının üzerine çıkardık. Size 1,5 milyar leva ile bütçe fazlalığı bırakıyoruz. Devlet hazinesinde 8,5 milyar levanın üzerinde bütçe var'' diye konuştu.


Geçici hükümetin Başbakanı Gılıb Donev, Bakanların Bulgaristan'ın çıkarları için çalışmaları için karakter, cesaret ve bilgelik diledi.

Saat 12.00'de Devlet Başkanı Rumen Radev, cumhurbaşkanlığı binasında geçici kabineyi tanıtarak, yaklaşık üç aylık görev süresince yapacakları öncelikleri sıraladı.


CUMHURBAŞKANI:  GEÇİCİ HÜKÜMET ÜLKEMİZDE ZOR BİR ZAMANDA SORUMLULUK ÜSTLENİYOR


Cumhurbaşkanı Rumen Radev kabinenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ülkedeki siyasal yobazlaşmanın halk arasında bitkin hale geldiğini, yoksulluğun ve enflasyonun giderek tırmandığını, akaryakıt ve enerji fiyatlarındaki fahiş fiyat arttığını, kış sezonunu atlatacak doğalgazın olmayışı, düzenin tıkandığı, yol ağlarının çöktüğü ve çeşitli sektör temsilcilerinin protestoları arttığı bir dönemde geçici hükümetin sorumluluk aldığını söyledi.


''Bulgaristan'ın yakın çevresinde süren savaş ve doğurduğu sonuçlar ülkemizi ve dünyaya etkisini sürdürüyor. Yaşanan gelişmeler ışığında kabinenin karşılaştığı ana zorluğun güvenlikle ilgilidir. Balkanlar'da tansiyon yeniden yükseliyor, savaşın yeni bölgelere yayılma riski taşıyor'' dedi.


CUMHURBAŞKANI ÖNCELİKLERİ SIRALADI

  • Adil ve güvenli seçim düzenlenmesi
  • Bölgede artan gerilimde Bulgaristan'ın olası çatışmaya girmesini önlemek
  • Ulusal güvenliğe yönelik riskleri önlemek
  • Silahlı kuvvetlerin modernizasyon çalışmalarını hızlandırmak 
  • NATO müttefikleri ile birlikte çalışabilirliklerini artırmak 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓