REKLAM

Bulgaristan-Sırbistan doğalgaz bağlantı hattı inşaatı resmi törenle başlıyor

Yıllık doğalgaz akışın toplam kapasitesi 1,8 milyar metreküpe ulaşması bekleniliyor

Bulgaristan-Sırbistan doğalgaz ara bağlantı hattının (İBS) Bulgaristan tarafı inşaatı, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in katılımıyla resmi törenle başlıyor.


Bulgaristan-Sırbistan doğalgaz ara bağlantı hattı (IBS), TürkAkım'ın devamı olarak Bulgaristan’ın Novi İskır kasabasından Sırbistan’ın Niş şehrine kadar toplam 170 km uzunluğunda olup, bunun yaklaşık 62 kilometresi Bulgaristan topraklarında bulunuyor. Sırbistan üzerinden de Macaristan'a ek doğal gaz tedarikini sağlayacak.


Aynı gün Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Sırp mevkidaşıyla ikili görüşmeler yapacak. Açılış, Sırbistan sınırı bölgesinde bulunan Kostinbrod'un Golyanovtsi köyü yakınlarında  saat 12.00'de yapılacak. Törene her iki ülkenin enerji bakanları Rosen Hristov ve Dubravka Dedovic ile Bulgartransgaz İcra Müdürü Vladimir Malinov katılacak. 


Çift yönlü olarak da, yıllık doğalgaz akışın toplam kapasitesi 1,8 milyar metreküp olması bekleniliyor. Bulgaristan-Sırbistan doğalgaz bağlantı hattı inşaatının Ekim ayında tamamlanması bekleniliyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓