REKLAM

Lüleburgaz ve Haskovo imzalanan protokolle kardeş şehir oldu


Lüleburgaz Belediyesi ile Haskovo Belediyesi imzalanan protokolle kardeş şehir oldu. 


Protokol, Prof. Dr. Türkan Saylan Salonu’nda bugün düzenlenen törende imzalar atıldı. İmza törenine Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Haskovo Belediye Başkanı Stanislav Deçev, Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov, her iki belediyenin belediye başkan yardımcıları, her iki belediyenin belediye meclis üyeleri, Bal-Göç Trakya Derneği Başkanı Veli Öner ile daire müdürleri katıldı. Protokol öncesinde Lüleburgaz Belediyesi ve Haskovo Belediyesi görevlileri Türkçe ve Bulgarca olarak protokol metnini okudu.


“AYDINLIK GELECEĞE YÜRÜMEK İSTİYORUZ”

Protokol öncesinde konuşma yapan Başkan Gerenli, dışarıda soğuk bir hava olduğunu ancak kardeşlik ve dostluk protokolüyle havanın ısındığının altını çizerek,

 “Bugün komşumuz ve dostumuz Haskovo Belediyesiyle komşuluk ve kardeşlik protokolü imzalamanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Her şeyin sevgiyle başladığı Lüleburgazımızda aydınlık geleceğimize yürümek istiyoruz. Dostlarımızla iş birliklerimizi artırarak sosyal ve kültürel etkileşimleri çoğaltmak için çalışmalar yapıyoruzdiye konuştu.


“KARDEŞLİK İLİŞKİLERİNİ BÜYÜTECEĞİZ”


Başkan Gerenli, iki belediye arasındaki il birlikleriyle kardeşlik ve dostluğun gelişeceğinin vurgusunu yaparak, 

Özellikle iklim değişikliği, çevre sorunları, sanatsal ve sportif gelişim, insanların kendini geliştirmesi açısından Haskovo Belediyesi çok güzel işler yapıyor. Biz de aynı şekilde yürüyoruz. Özellikle Lüleburgaz ve Haskovo arasında halklarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin kardeşliğinin gelişmesi, birbirimizi daha iyi tanımak ve iş birlikleri yapmak ve güzel. Balkan coğrafyasında geleceğe emin adımlarla yürümek üzere bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz. Dostluk, barış ve kardeşlik ilişkilerini büyüteceğimize inanıyorumifadelerini kullandı.


“KARDEŞLİK VE DOSTLUK İÇİN İMZALIYORUZ”


Haskovo Belediye Başkanı Stanislav Deçev de protokolün sadece kağıttan ibaret olmadığını belirterek, 

Bugün imzalanan protokol sadece bir evrak ya da kağıt değildir. Kardeşlik ve dostluk için protokol imzalayacağız. Bugün resmi olarak dostluğumuzu ilan ediyoruz. Bugün resmi olarak dostluğumuzu ilan ediyoruz. Bu saatten sonra daha da geliştireceğiz. Çünkü spor, eğitim ve kültürel alanda ortak projeler için artık birçok fikrimiz bulunuyor. Lüleburgaz ve Haskovo halkları ile iş insanları yardımıyla bu projelerimizi geliştireceğimize inanıyorumdedi.


DEÇEV “İMZALADIĞIM İLK PROTOKOL”

Deçev, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün imzalanan protokol Haskovo Belediye Başkanı olarak imzalayacağım ilk protokoldür. Bu da tesadüf değildir. Bulgarca’da bir atasözümüz var o da, “Akrabalarımızı seçmeyebiliriz fakat dostlarımızı seçebiliriz.”


Kaynak: trakyapolitik

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓