REKLAM

Celalettin Güvenç: Türkiye yasa dışı göçle mücadele konusunda yükümlülüklerini yerine getiriyor

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ve Bakan Demerciev açıklamalarda bulundu 📷 Minko Çernev, BTA


Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç başkanlığındaki komisyon üyesi milletvekilleri Bulgaristan'a üç günlük çalışma ziyareti kapsamında, Bakanlar Kurulu binasında, Kamu Düzeni ve Güvenliğinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı İvan Demerciev ile görüşme gerçekleştirdi.


Görüşme sonrası basın toplantısında konuşan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin yasa dışı göç, suç grupları ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele konusunda yükümlülüklerini yerine getirdiğini ifade ederek, 

'' Bulgaristan ile sürekli artan işbirliğine hazırız. Yükümlülüklerini yerine getiriyor ve getirmeye devam edeceğiz'' dedi.

Calalettin Güvenç, iki tarafın ikili sorunların çözümünde çok açık bir yaklaşım sergilemesi memnuniyet verdiğini söyledi.

'' Sofya'ya gelmeden önce iki sınır noktalarında denetim gerçekleştirdik. Bu ziyaret, özellikle son dönemde yoğunlaşan iki ülke arasındaki iyi gelişmiş dostluk ziyaretlerinin devamı niteliğindedir'' diye açıkladı.


''Terörle mücadelede gerçekten örnek bir işbirliğimiz var''


''İyi işbirliğimiz şimdiden somut sonuçlar veriyor. İkili ticaret şu anda yedi milyar doları aşmış durumda ve bu rakam her iki ülke halklarının ihtiyaçlarını karşılıyor. Suçla mücadele açısından da iki olumlu gelişmemiz var. Bulgaristan'da bir sınır polisinin öldürüldüğü trajik olayla ilgili olarak, cinayetin failinin yakalanıp savcılığa teslim edildiğini duyurmalıyım. Şu anda Bulgaristan adli makamlarıyla işbirliği içinde sorgulanıyor. Vefat eden görevlinin ailesine baş salığı diliyorum. Maddi ve manevi destek vermeye hazırız. Ayrıca bunun münferit bir olay olduğunu iletmek istiyorum. Fail, hırsızlık yapan ve çevredeki herkesin tanıdığı bir kişidir. Öte yandan İstanbul İstiklal Caddesindeki terör eyleminin faillerinden biri Bulgaristan'da yakalanarak Türkiye'ye teslim edildi. Terörle mücadelede gerçekten örnek bir işbirliğimiz var'' diye konuştu.


Görüşmeye T.C. Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ve Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık da katıldı.


TBMM heyeti bu sabah Bulgaristan parlamentosunda genel kurul salonunda takdim edildi ve milletvekilleri tarafından alkışlarla karşılandı.  Daha sonra, Meclis Başkanı Vejdi Raşidov tarafından ağırlandı.

Heyet, Bulgaristan Parlamentosu İç Güvenlik ve Kamu Düzeni Komisyonu üyeleriyle toplandı yaptı

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓