REKLAM

TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri Kırcaali'yi ziyaret etti 📷 📢

Belediye Başkanı Hasan Aziz, TBMM heyetine faaliyete geçen projelerini tanıttı 📷 haberbg.net



Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç başkanlığındaki komisyon üyesi milletvekilleri Bulgaristan'a yaptıkları ziyaretin üçüncü gününde Filibe'nin ardından Kırcaali'yi ziyaret etti.


Yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşen ziyaretin ilk durağı Kırcaali Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Hasan Aziz tarafından karşılanan ve 26 kişilik milletvekilliden oluşan heyet, belediyenin projeleri hakkında, ekonomik ve sosyal kalkınma, siyasal durum ve iç güvenliğini ilgilendiren meseleler hakkında bilgilendirildi.



TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Bulgaristan Parlamentosu İç Güvenlik ve Kamu Düzeni Komisyonu Başkanı ve HÖH milletvekili Hamid Hamid başta olmak üzere, Kırcaali milletvekilleri ve Belediye Başkanlarına gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini iletti.


Celalettin Güvenç, Kapitan Andreevo ve Kapıkule'nin Avrupa'nın en büyük Dünyanın ise ikinci en çok çalışan kapıları olduğuna vurgu yaparak, son dönemde düzensiz göç dalgası hem Türkiye'yi hem AB'ni, hem de Bulgaristan'ı rahatsız ettiğini, bunun yanında suç örgütleriyle, terörle ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadelede iki ülkenin birlikte hareket etmesini zorunlu kılan sebeplerden olduğunu söyledi. Son dönemde Türkiye'ye ve Bulgaristan'a artan göç dalgasına ilişkin, 

"Avrupa Birliği ülkemizi eleştirmek yerine bu sorunla başa çıkmak için iki ülkeye daha fazla destek sağlamalı. Çünkü mülteci dalgasıyla mücadele çok zor ve komşu ülkeler çok ciddi bir şekilde birlikte çalışmalı" dedi. 


Güvenç bu sorunla ilgili, Türkiye, sadece Bulgaristan'a değil, tüm Avrupa'ya geçişi önlemek için sınırlarda fiziki korumayı artırdığını ve bir dizi önlem aldığını dile getirdi. 

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç 


TBMM heyeti kiliseyi, Kırcaali pazarını ve Kırcaali Yeni Camii'ni ziyaretiyle devam ediyor. Bölge Müftüsü Basri Eminefendi ile görüşen heyet camii kompleksini inceledi.

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç'in basın açıklaması 📢 


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓