REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev, Sosyalist partisi lideri Korneliya Ninova'ya kabine kurma yetkisi verdi



GERB ve Değişime Devam partilerinin hükümeti kurma görevini gerçekleştirememesinin ardından Cumhurbaşkanı Rumen Radev, kabine kurma yetkisini 240 üyeli mecliste 25 kişilik grubuyla 5. sırada yer alan Bulgar Sosyalist Partisi lideri Korneliya Ninova'ya (BSP) verdi. 


Anayasaya göre Cumhurbaşkanı, kabine kurma görevini sırasıyla en büyük birinci ve ikinci partiye verirken, kabinenin kurulamaması durumunda ise görevi kendi seçeceği üçüncü bir partiye veriyor. Böylece Rumen Radev, görev süresince dördüncü kez BSP'ye kabine kurma yetkisi vermiş oldu.


Cumhurbaşkanı, Sosyalist parti lideri Ninova'nın doğum gününde partinin de amblemi olan kırmızı gül demeti hediye etti. Rumen Radev, BSP'nin siyasi sorumluluğu üstlenebilecek istikrarlı hükümetin kurulması için şansın büyük olduğunu ve çaba göstereceğine işaret etti.

Siyasi yozlaşmanın olduğu bir dönemde BSP'nin diğer siyasi güçlerle diyaloğu korumaya başardığını, rakiplerin ideolojik farklılıklarına rağmen uzlaşı içinde koalisyon kurabildiğini gösterdiklerini ifade etti.



BSP’nin kabine kurma girişimlerinde başarısız kalması durumunda Cumhurbaşkanı Radev, parlamentoyu feshederek erken seçim tarihini açıklamasının ardından, seçime kadar görev süresince ülkeyi beşinci kez yönetecek geçici bir hükümet kuracak.


Siyasi gözlemcilere göre, mart sonu veya nisan başında Bulgaristan halkı yine, son 2 yılda olduğu gibi, beşinci kez erken seçime gidecek.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓