REKLAM

Değişime Devam partisi hükümet kurma görevini iade etti

Nikolay Denkov hükümet kurma görevini iade etti 📷 BTA 

Hükümet kurmaktan vazgeçen Değişime Devam partisinin Başbakan adayı Nikolay Denkov, görevi Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e iade etti.


Değişime Devam (PP) Partisi'nin başbakan adayı Nikolay Denkov, kuracağı hükümetin esas önceliklerini tanıtan deklarasyonu geçen hafta meclisten onay alamaması üzerine hükümet kurmaktan vazgeçti. 


 Nikolay Denkov, hükümet kurma görevini gerçekleştirmeden geri çevireceklerini açıklamıştı.


PP'nin kuracağı hükümetine destek ancak tek sadece Demokratik Bulgaristan partisinden gelirken, önceki dönem hükümet ortağı olan Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) dahil parlamentodaki diğer siyasi partilerden destek görmedi. 


Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Demokratik Bulgaristan (DB) lideri Hristo İvanov'un PP ve GERB partileri DB ile birlikte kısa ömürlü de olsa koalisyon teklifini gözden geçirilmesine çağırdı. Rumen Radev

"Dün koalisyon ortaklarınızdan Demokratik Bulgaristan'dan , üçüncü hükümet kurma görevi ile bir kabine kurmanın tek yolunun GERB ile sizin aranızda bir anlaşmaya varılması olduğunu söylediler. Bu yüzden sizden bu son derece önemli konuyu ele almanızı rica ediyorum" dedi

 

SON BİR SEÇENEK KALDI 


PP'nin kabine kurma girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Radev, parlamentoda temsili olan diğer siyasi partilerden birine 7 gün içinde son bir kez hükümet kurma görevini verecek.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓