REKLAM

Kaçak mülteci taşıyan 23 yaşındaki polis memuru tutuklandı

Polis mumuru Denislav Borisov tutuklandı 

Polis üniformasıyla kaçak mülteci taşırkan  yakalanan 23 yaşındaki polis memuru Denislav Borisov tutuklandı.


Polis mumuru 4 Ocak sabahı, Trakya otoyolundan Plovdiv istikametinde seyreden minibüste 31 Afganistan uyruklu göçmeni taşırken yakalandı. Meslektaşları tarafından ne taşıdığı sorulduğunda anlamlı bir açıklama yapmada kaçındı , hatta kontrolü geçiştirmek için polis kimliğini gösterdi. 

Başka 2 araçla eşlik eden iki suç ortağının da olduğu öğrenildi.


Plovdiv Bölge Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı Gergi Kocanikolov, polis tarafından işlenen eylemin ulusal güvenliği etkilediğini öne sürerek tutuklanmasını kararlaştırdı. Savcı Kocanikolov

"Suç teşkil eden eylemlere karşı mücadele etmesi gerekirken, polis memuru görevini kötüye kullandı. Yetmezmiş gibi resmi kimliğini ve üniformasını kullanarak meslektaşları tarafından kontrol edilmekten kaçınmak için kullandı" dedi


Avukat Nadejda Rimpeva, müvekkilinin cezasını hafifletilmesini ve ev hapsinde kalmasını talep etti. Gerekçe olarak polisin yaşlı akrabalarına baktığını, sabıka kaydı olmadığını ve soruşturmayı engellemeden işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi. Ayrıca, olay sırasında cebinde bulunan ve parmak iziyle kilitlenmiş iki cep telefonunun kilidinin açılmasına da yardımcı olacağını belirtti.

Savcı ise  polisin benzer kaçakçılığı yakın zamanda yine yaptığına itiraf ettiğini söyledi. Ayrıca, Afgan mültecilerin ifadelerinde bir polis memurunun kendilerini  Sırbistan sınırına kadar kaçıracağından haberdar olduklarını ve kişi başı 400 leva ödedikleri öğrenildi. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓