REKLAM

Silivri Belediyesinden yapımı devam eden Mestanlı Şehitler Camisine maddi destek

Mestanlı, Şehitler camii, yardım

Geçen yıl sonu asimilasyon şehitlerini anma törenlerine Mestanlı Belediyesi'nin daveti üzerine katılan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bölge temasları esnasında yapımı devam eden Mestanlı Şehitler Camisi için kendisine iletilen destek talebini karşılıksız bırakmadı.


 Mestanlı Beldesinde yapılmakta olan caminin inşaatında kullanılması için belediye tarafından yardım yapılması konusunu görüşen Silivri Belediye Meclisi, Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu raporu doğrultusunda, desek verilmesini oybirliği ile kararlaştırdı.


  26 Aralık’ta Mestanlı Beldesinde düzenlenen “Şehitleri Anma” programına Türkiye'den katılan davetli protokolden Mestanlı'da yaşayan halkın ortak bir talebi, yapımı devam eden cami için maddi desteğe ihtiyaçlarının olduğu yönünde olmuştu.


Bütçe ve Hukuk Komisyonları tarafından yapılan görüşme sonucunda, T. C. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin (p) bendi gereğince,  Mestanlı'da bulunan caminin inşaatında kullanılmak üzere yardım konusu incelenmiş ve 100.000,00 TL (yüz bin Türk Lirası) yardım yapılması onaylandı. 


 Söz konusu yardım, T. C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin alındıktan sonra Şehitler Camisi için Bulgaristan Başmüftülüğünün  banka hesabına TL cinsinden gönderilmesi oy birliği ile uygun görüldü. 


Konu hakkında söz alan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz

Bulgaristan'daki şehitlerimizi ama törenine gittiğimizde Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım'ı ziyaret ettik. Bulgaristan'da iki tane imam hatip lisemiz var. Biri de Mestanlı'da. Yapımı devam eden cami aynı zamanda imam hatip lisesinin uygulama camisi olacak. Çorbada tuzumuz olsun diyerek 100 Bin TL'lik destek verilmesini uygun gördük” dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓