REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev, Enerji Bakanı Fatih Dönmez'i kabul etti


Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgaristan'a resmi ziyarette bulunan T. C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i makamında kabul etti.


Bulgargaz ile BOTAŞ arasında 13 yıllığına imzalanan anlaşmayı değerlendiren Cumhurbaşkanı Rumen Radev söyle konuştu :

"Bu anlaşma ülkelerimiz için tarihi bir  niteliği taşıyor.Çünkü Türkiye Cumhuriyeti ilk kez bir yabancı şirkete sıvılaştırılmış gaz terminallerine  ve sizin gaz iletim sisteminize erişim imkanı veriyor. Bu işbirliği şimdiye kadar görülmemiş yeni umutlar ve imkanlar sunuyor "dedi.


 Cumhurbaşkanı Rumen Radev, 9 Aralık'ta İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde sarf ettiği sözlerini hatırlatarak, Türkiye ve Bulgaristan'ın coğrafi konumu itibariyle ve enerji alanındaki fırsatları göz önünde bulundurarak iki ülke enerji kaynaklarının çeşitlendirmenin yanı sıra Avrupalı ortakların ve müttefiklerin güvenliğini sağlama konusunda da ortak bir sorumluluğu taşıdığını dile getirdi .


T. C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2023 yılının iki ülke iş birliğinin daha da derinleştiği bir yıl olmasını dilerken, Yeni yıla çok güzel bir başlangıç ​​yapıldığını, bunun kanıtının da bugün Bulgargaz ile BOTAŞ arasında imzalanan anlaşma olduğuna dikkat çekti. Bakan Dönmez

"Sayın Cumhurbaşkanımızla (Erdoğan) gerçekleştirdiğimiz görüşmenin üzerinden henüz bir ay geçmeden bu işbirliğinin meyvelerini bugünden topladığımızı söyleyebiliriz. Günümüzde küresel kriz koşullarında ülkelerin bu zorlukları tek başlarına aşmaları mümkün değilken işbirliği gerekiyor. Bulgaristan ve Türkiye arasındaki bu işbirliğinin bölge ülkelerine örnek olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.


 Bakan Dönmez, Türkiye'nin coğrafi konumu ve altyapısı göz önüne alındığında, Hazar Denizi bölgesi, Orta Doğu veya Doğu Akdeniz'den ikmal yardımı yapabileceğine işaret etti. Bakan Dönmez, bu kaynakların daha da yaygınlaşması ve verimli olabilmesi için yeni projelere ihtiyaç duyulduğuna da dikkat çekti. Bu anlamda Bulgaristan ile işbirliğine hazır olduklarını belirtti. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓