REKLAM

Ekonomi Bakanı Nikola Stoyanov Kırcaali'de Fransız şirketin yeni üretim tesisin açılışına katıldı

Kırcaali'deki yeni üretim tesisinde 100 kişi istihdam edilecek FOTOĞRAFLAR: haberbg.net

Geçici Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nikola Stoyanov Kırcaali'deki Doğu Sanayi Bölgesinde yatırımı bulunan Fransız şirketin yeni üretim tesisin açılışına katıldı. Fransa'nın Sofya Büyükelçisi Joel Meyer de açılışa katıldı.



Bulgaristan'da 700 kişiye istihdam sağlayan Serta Bulgaria şirketinde, Kırcaali'de açılan yeni üretim tesisinde tarım ve yol yapım makineleri için parçalar üretiliyor. 2003 yılından beri Bulgaristan'da faaliyet gösteren şirketin üçüncü fabrikası Kırcaali'de bulunuyor.


 Serta Gruop Başkanı Cyrille Clement, 2023 yılında 120 milyon euro gelir ve yüzde 25 daha fazla üretim sağlamayı hedeflediklerini açıkladı. Bulgaristan’da toplam 7.5 milyon euro değerinde yatırım yaptı. Kırcaali'de yeni açılan üretim tesisinde 100 kişi daha istihdam edilmesi bekleniliyor.

Kırcaali fabrikası, tarım ve yol yapım makineleri için parçalar üretiyor. Fabrikada üretilen ürünler Avrupa, Brezilya, Arjantin, Çin ve ABD'ye ihraç ediliyor.

En sağdan: Sahibi Cyrille Clément, Bakan Stoyanov, Hasan Aziz,Büyükelçi Joel Meyer, Arno Lo Bufan


Açılışta konuşan Bakan Stoyanov, Bulgaristan'ın 2022'deki gayri safi yurtiçi hasılasındaki artışın, esasen geçen yıl yüzde 17 olan sanayideki brüt katma değerden kaynaklandığını ve sanayi sektörünün 11 milyar levayı aşan bir hacme ulaştığını bildirdi. 


İŞ DÜNYASINA VE VATANDAŞLARA ENFLASYON DESTEĞİ GÜNDEMDE


Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nikola Stoyanov
Gazetecilere konuşan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nikola Stoyanov, Akaryakıt için işletmelere tazminat öngörüldüğünü ve konunun Bakanlar Kurulu'ndan geçmiş olması gerektiğini söyledi. 

Hem yakıt açısından iş dünyasına hem de vatandaşlara yönelik bir çalışma grubu oluştuğunu, dolayısıyla yüksek fiyatlar için ödenebilecek tazminatların tartışıldığını ifade etti. Bakan, yardımların kimlere ve nasıl verileceği henüz söylemenin mümkün olmadığına dikkat çekerek, ancak iki hafta içinde netlik kazanılacağını umduğunu ifade etti. Ayrıca, bu uygulamaların 1 Mart'tan önce, teknik sorunlar ve yasal prosedürler nedeniyle gerçekleşmeyeceğini söyledi.

'' Bakanlar Kurulu ne karar verirse versin, bunun da kamuya açık tartışmaya tabi olması gerektiğini unutmayın. Prosedürler çok yavaş ilerliyor ve kurallar böyle. Akaryakıt tazminatı tamamen teknik olarak, benzin istasyonlarının ne şekilde ve belirli vatandaşlara yapılacak olan yardımın kontrol etmeleri gerektiğinde bunu yapacak imkanları yok'' dedi.


Sanayi fabrikasında çalışan işçi

Belediye Başkanı Hasan Aziz, Bakan Nikola Stoyanov'a başka bir şirkete ait kartvizit verirken görüldü

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓