REKLAM

10 yaşına kadar tüm çocuklara ulaşım ücretsiz, öğrencilere yüzde 70 indirimli olacak



1 Şubat itibariyle ülke genelinde 10 yaşına kadar olan tüm çocuklar, şehirler arası yolculuklarda ve şehir içi toplu ulaşımda ücretsiz faydalanacak.


Geçici hükümet enflasyonla mücadele kapsamında en savunmasız  çocuk ve emekli yaş gruplarına yönelik ulaşım yardım paketi açıkladı. Hükümet, ulaşım masraflarını karşılamak üzere 73 milyon leva kaynak sağladı.


Geçici Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Hristo Aleksiev, öğrencilerin yıl sonuna kadar şehir içi toplu taşıma kartlarında yüzde 70, emekliler ise yüzde 40 indirimden faydalanacağını aktardı.  Bakan Aleksiev, Lukoil'in kârından elde edilen gelirlerin bu savunmasız gruplarına gideceğini, ayrıca kırsal bölgelerden şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan firmaların zararları, sağlanan toplam 27 milyon leva kaynakla karşılanacağını açıkladı. Tüm bu önlem paketleriyle şehir içi ve toplu taşıma kullanımın artması da bekleniyor.  Bakan Hristo Aleksiev,


''Böylece  ister küçük, ister büyük bir yerleşim yerinde yaşasınlar, tüm insanların erişebileceği ulaşıma sahip olsunlar" dedi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓