REKLAM

Cumhurbaşkanı Radev görev süresi dolan ABD Büyükelçisine devlet nişanı verdi

Cumhurbaşkanı Radev görev süresi dolan ABD Büyükelçisine devlet nişanı verdi 📷 Vladimir Şokov, BTA

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, bugün  saat 10.00'da Cumhurbaşkanlığı Arma Salonunda düzenlenen törende, ABD'nin Sofya Büyükelçisi Herro Mustafa’yı I. derece “Madarski konnik” (Madara Süvarisi ) nişanını takdim etti.



  Devlet nişanı, diplomatın Bulgaristan ile ABD arasındaki stratejik ortaklığın derinleştirilmesi ve karşılıklı çıkara dayalı tüm alanlarda ikili işbirliğinin genişletilmesi konusundaki büyük hizmetleri nedeniyle verildi. 2019'dan beri Bulgaristan'da Büyükelçi olarak görevini yürüten Herro Mustafa'nın yerine geçecek Kenneth Merton'un nisan ayında gelmesi bekleniyor. Bu yıl Bulgaristan- ABD diplomatik ilişkilerin kurulmasının 120. yılı kutlanıyor.


Devlet Başkanına göre, Bulgaristan Silahlı Kuvvetlerinin yenilenmesi ve ulusal egemenliğinin sürdürülebilir bir garantörü olarak Bulgar Ordusunun savunma yeteneklerinin güçlendirilmesi için ABD'ye güvenmeye devam edecek. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Rumen Radev,

''Büyükelçi ve ekibi her zaman yardıma hazırdı. Enerji, güvenlik ve savunma alanlarında önemli anlaşmalar imzalandı. Silahlı Kuvvetlerimizin modernizasyonu için ABD'ye güvenmeye devam edeceğiz" dedi.


Büyükelçi Herro Mustafa ise Bulgaristan'ın son derece önemli bir stratejik ortak olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle dürdürdü,

''Bugün zaferleri kutlayalım. Zorluklarla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. Sadık ortaklar olarak, ortak askeri tatbikatlarla işbirliğimizi derinleştirdik. Bulgarlar Ukrayna'ya büyük destek verdiler ve siz de yeni bir NATO muharebe grubunu memnuniyetle karşıladığınız için gurur duymalısınız".


Bir sonraki Ulusal Meclis'in yolsuzlukla mücadeledeki eğilimi sürdürmesi ve önemli yasaları kabul etmesi gerektiği konusunda Cumhurbaşkanı Radev ile aynı fikirleri olduklarını paylaştı.

''Madara Süvarisi'' nişanı 


''Madara Süvarisi'' nişanı, özellikle Bulgaristan ile ikili ilişkilerin kurulması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesinde büyük başarı gösteren yabancı ve Bulgaristan vatandaşlarına veriliyor. İki kategoride verilen bu devlet nişanında  ''Madara Süvarisi'' figürü ve Bulgar bayrağının üç renkli kurdelesi bulunuyor. Birinci derece sivil vatandaşlara verilen ödüllerde kılıç bulunmazken, askeri personele verilen ikinci derece ödüllerinde ise kılıç arması da bulunuyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓