REKLAM

Görev süresi dolan Ukrayna Büyükelçisine devlet nişanı verildi

Cumhurbaşkanı Radev, Büyükelçi Moskalenko’ya ''Madara Süvarisi'' nişanını takdim etti 📷 Vladimir Şokov, BTA
Cumhurbaşkanı Rumen Radev, bugün Cumhurbaşkanlığı Arma Salonunda düzenlenen törende, Ukrayna'nın Sofya Büyükelçisi Vitaly Moskalenko’ya I. derece “Madarski konnik” (Madara Süvarisi ) nişanını takdim etti.


  Devlet nişanı, savaş ortamında Bulgaristan ile Ukrayna arasındaki ikili ilişkilerin ivme kazandırılması ve derinleştirilmesindeki katkıları ve hizmetlerinden dolayı verildi. Törende konuşan Büyükelçi Moskalenko, Bulgaristan'ın Ukrayna'nın ülkesi için çok önemli olan NATO ve Avrupa Birliği'ne üye olma hırsını ve arzusunu desteklediğini ifade etti. Bulgaristan Parlamentosu'nun, Sovyet Rusya yönetiminin milyonlarca Ukraynalıyı ölüme sürüklediği suni açlık Holodomor faciasını soykırım olarak tanımasını takdirle karşıladıklarını hatırlattı.



Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgaristan'ın Ukrayna'nın bağımsızlığına, egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve Avrupa perspektifine verdiği desteği doğruladı. ''Ülkelerimiz ve halklarımız derin tarihi, kültürel ve dilsel bağları paylaşıyor'' dedi. Radev'e göre, Bulgaristan'ın desteği ve Ukrayna'daki Bulgar azınlığının varlığı, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için istikrarlı bir temel olmaya devam edecek.




''Madara Süvarisi'' nişanı kimlere veriliyor ?


''Madara Süvarisi'' nişanı, özellikle Bulgaristan ile ikili ilişkilerin kurulması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesinde büyük başarı gösteren yabancı ve Bulgaristan vatandaşlarına veriliyor. İki kategoride verilen bu devlet nişanında  ''Madara Süvarisi'' figürü ve Bulgar bayrağının üç renkli kurdelesi bulunuyor. Birinci derece sivil vatandaşlara verilen ödüllerde kılıç bulunmazken, askeri personele verilen ikinci derece ödüllerinde ise kılıç arması da bulunuyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓