REKLAM

İstanbul-Plovdiv arası düzenli uçak seferlerin ilki yapıldı

🔺İlk sefer dolayısıyla resmi törenle ve su takıyla karşılandı

İstanbul Sabiha Gökçen ile Plovdiv (Filibe) düzenli uçak seferlerin ilki bugün gerçekleşti. Haftanın iki günü düzenlenecek seferlerin çarşamba ve cumartesi günleri yapılacak.


15 .50'de Plovdiv Havalimanına inen yolcuları Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Nikolay Naydenov, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Angel Çolakov, T. C. Filibe Başkonsolosu Korhan Kengürü, Güney Bulgaristan'dan çeşitli ilçe Belediye Başkanları karşıladı. 



Uçaktan inenler arasında bu hattın açılmasında emeği geçen Ak Parti Bursa milletvekili Mustafa Esgin de vardı. 

Bakan Yardımcısı Nikolay Naydenov Ak Parti Bursa milletvekili Mustafa Esgin'i karşıladı 


HAFTADA İKİ SEFER 

Pegasus’un Sofya’dan sonra Bulgaristan’daki 2. uçuş noktası olan Filibe’ye uçuşları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Filibe Havalimanı’na çarşamba günleri saat 10.25 ve cumartesi günleri saat 15.50’de; Filibe Havalimanı’ndan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na ise çarşamba günleri saat 11.40 ve cumartesi günleri saat 17.05’te düzenlenecek. 


Yeni hattın biletleri 29,99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.Plovdiv'den hareket eden uçuşların 110 levadan başlıyor. 


Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Nikolay Naydenov, iki ülke arasında yolcu sayısının artacak olması hasebiyle güçlü bağlantıların artacağına inandıklarını kaydetti. Yakın zamanda Bursa ile karşılıklı uçak seferlerin gerçekleşmesini umduğunu söyledi.

 

PLOVDİV'DEN İSTANBUL'A GİDEN İLK SEFERDE YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİLDİ 


Plovdiv - İstanbul arası bugün saat 17. 05'te yapılan ilk uçak seferinde depremzedeler için  yarım tonluk yardım malzemeleri gönderildi. Malzemeler arasında çadır, yatak takımı, hijyenik ürünler, bebek bezi ve giysileri bulunuyor. 


Malzemelerin kabul eden milletvekili Mustafa Esgin, Bulgaristan'ın ilk yardım eden ülke olmasından memnun olduğunu dile getirdi. Mustafa Esgin, 

"Bizim için bu zor zamanda Türkiye'ye yardım ekipleri gönderen ilk ülke olduğu için Bulgaristan'a teşekkür ediyorum. Ülke tarihinin en büyük depremiydi. Bu zorlu süreçte destek çıktığınız için canı gönülden teşekkür ediyorum. Yaşasın Bulgaristan-Türkiye dostluğu " dedi




Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓