REKLAM

Opaka Belediyesi cenaze defin işlemlerine ve yeni doğmuş bebeklere destek sağlıyor

➲ Şimdiye kadar 61 aile desteklerden yararlandı

Cenazeler için tek seferlik yardım Opaka (Hacıyürük) Belediyesi tarafından sağlanıyor. 


Ailelere verilen destek, geçen yılın baharında Belediye Başkanı Mehidin Kadirov'un önerisiyle yerel mecliste kabul edilen ''Tek Seferlik Yardımların Yapılması ve Gönderilmesi Hakkında Yönetmelik'' maddesi kapsamında yapılıyor.


Belediye Sekreteri Neşe Aşim, söz konusu yardımın Opaka Belediyesi sakinlerinden her bir merhumun cenaze gününde mezarın iş makinesiyle kazım işlemi , tabut, tahtalar, kefen takımı, ve diğer gömü işlemlerinden oluştuğunu açıkladı. Neşe Aşim, yürürlükten önce her aile kendi imkanlarıyla defin malzemelerini karşıladıklarını söyledi.


Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana ilçede ikamet eden 61 aile desteklerden yararlandı. Destek  başvurusunda bulunmak için Opaka Belediyesine veya muhtarlıklara ölüm belgesinin bir kopyasını ibraz etmek gereklidir. 

Geçen yıl ilçenin 61 sakini vefat ederken, 52 bebek dünyaya geldi. Bir defaya mahsus  her yeni doğmuş bebeklere 50 leva tutarında destek sağlanıyor. Her bebek için gerekli battaniye, havlu ve ıslak mendil gibi yardımlardan oluşuyor.


Bir defaya mahsus verilen yardımlar belediye bütçesinden karşılanıyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓