REKLAM

YTB, Mümin Gençoğlu'nun vefatının 30’uncu yılında Bursa’da anma programı düzenleyecek

🔺 Mümin Gençoğlu Kırcaali iline bağlı Cebel ilçesinin Yiğitler köyünde dünyaya geldi

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanlığı tarafından , BAL-GÖÇ Kurucu Başkanı Mümin Gençoğlu'nun vefatının 30. yıldönümünde  Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma programı ile anılacak. 



Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde YTB ile BAL-GÖÇ'ün işbirliğinde 7 Şubat Salı günü saat 18.00’de organize edilecek anma programında ayrıca merhum Gençoğlu için kaleme alınan ''Göçmen Babası Mümin Gençoğlu'' kitabın tanıtımı yapılacak. Programa tüm vatandaşlar davetli.



7 Şubat salı günü saat 11.00'de Emirsultan mezarlığında kabri başında anılacak.


MÜMİN GENÇOĞLU KİMDİR?


Mümin Gençoğlu Kırcaali iline bağlı Cebel ilçesinin Yiğitler köyünde dünyaya geldi. 1948 yılında Kırcaali Rüştiyesi'nden mezun oldu. 1951 yılında Türkiye'ye ailesiyle birlikte göç ederek Bursa'ya yerleşti.


1951 -1955 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesinde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında çeşitli görevlerde bulundu ve 1959 yılında Bursa’da ticari hayata başladı. 1970 - 1971 - 1972 yıllarında Türkiye'de en fazla ihracat yapan kişi olarak ödüllendirildi. 1983 – 1986 yıllarında Türkiye vergi rekortmenleri arasında yer aldı ve Bursa'da vergi rekortmeni olarak ödüllendirildi. Tütün, tekstil, gıda ve gayrimenkul sektörleri başta olmak üzere enerji, turizm, finans, sigortacılık, havacılık ve medya alanlarında yatırımları olan bugünkü Gençoğlu Holdingin de temellerini attı.


24 yıl Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında meclis üyesi, 20 yıl yönetim kurulu üyesi, üç yıl oda başkan vekili ve üç yıl da oda meclis başkanı olarak görev yaptı. 1973 -1978 yılları arasında kuruluşu ve yapılanmasında büyük emekler verdiği Bursaspor Kulübü başkanlığında bulundu.


1985 yılında halk arasında Bal-Göç olarak bilinen ve merkezi Bursa'da bulunan Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğini kurdu ve bu derneğin başkanlığını, bu amaçla kurulan derneklerin oluşturduğu federasyonun ise genel başkanlığını yürüttü.


1991 yılında siyasete atılarak, seçimlerde Anavatan Partisi Bursa Milletvekili seçildi.


7 Şubat 1993 tarihinde Ankara'ya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılacak eski bakanlardan Adnan Kahveci'nin cenaze törenine giderken Sivrihisar, Eskişehir karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu 60 yaşında vefat etti.


Hayatını göçmen sorunlarına adamış olmasından ve bu konuda göstermiş olduğu gayretlerinden dolayı Türkiye'de halk arasında "Mümin Aga" adıyla anıldı.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓