REKLAM

Tırgovişte'de 28 milyon leva değerinde yatırımı olan Paşabahçe'ye A Sınıfı yatırımcı sertifikası verildi

🔺Bakan Pulev, Paşabahçe'ye A Sınıfı Yatırımcı sertifikası verdi

İnovasyon ve Büyüme Bakanı Aleksandır Pulev, Tırgovişte'de (Eski Cuma) 28 milyon leva değerinde yatırımı olan ve Avrupa'nın en büyük cam ev eşyası üreticisi olan Paşabahçe Bulgaria EAD şirketinin temsilcileri  Hasan Şabanov ve Nural Hüseyin'e  A Sınıfı yatırımcı sertifikası verdi.


Bakanlıkta düzenlenen törenle Yatırımları Teşvik Kanunu çerçevesinde verilen A Sınıfı  sertifikası "Mevcut bir işletmenin otomasyonu ve yeniliği" yatırım projesi kapsamında verildi. Ğaşabahçe Bulgaria EAD'nin Tırgovişte'deki projesi, şehirdeki mevcut işletmede yenilikçi süreçlerin başlatılmasını öngörüyor. Şirket, üretimi otomatikleştirecek ve iş sürecini optimize edecek ve ayrıca yeni teknolojik ekipmanı yatırımı yapacak. Planlanan modernizasyon ile fabrika üretim kapasitesinin artmasına, ürün yelpazesinin genişlemesine ve bitmiş cam ürünlerin daha hızlı denetlenmesine ve dolayısıyla daha yüksek kalitede üretim hedeflerine ulaşılmasına yol açacak. 


Kendi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak güneş panelleri inşa edilmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında bir teşvik önlemi olarak, Bulgaristan makamlarınca şirkete teknik altyapı desteği verilecek. Yılda 150.000 ton üretim kapasitesine ulaşan şirket, fabrikada üretilen ev cam ürünlerini Avrupa, Amerika ve Kuzey Afrika olmak üzere üç kıtaya ihraç ediyor. Paşabahçe, düz cam, ev için cam eşya, cam ambalaj ve cam elyaf gibi tüm ana cam türlerinin üretiminde lider olan Şişecam'ın çatısı altında faaliyet göstermektedir.


Bulgaristan'da 2200'ün üzerinde Türk şirketi yatırımda bulundu


İnovasyon ve Büyüme Bakanı Aleksandır Pulev, 2200'ün üzerinde Türk şirketinin  Bulgaristan'da yatırımda bulunduğunu, Türk yatırımların1 milyar avroyu aştığını ifade etti. Bakan Pulev, Türkiye Cumhuriyeti, Bulgaristan'ın ihracata göre en önemli dış ticaret ortakları arasında ilk 5'te, ithalatta ise ilk 3'te yer aldığını kaydetti. Türk yatırımlarının neredeyse yarısı Bulgaristan Yatırım Ajansı aracılığıyla destek almış olduklarını, Türkiye ile 2022 yılı ticaret hacmi 7 milyar avronun üzerinde olduğunu vurguladı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓