REKLAM

Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği'nde Türk bayrağı yarıya indirildi, taziye defteri açıldı


 Merkez üstü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından ilan edilen 7 günlük milli yas dolayısıyla Türkiye'nin dış temsilciliklerindeki bayraklar yarıya indirildi. Bu çerçevede Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği konutundaki Türk bayrağı da yarıya indirildi.


Büyükelçilik’te taziye defteri açıldı. Bugün saat 14:00-16:00 arasında taziyelerini sunanlar arasında Başmüftü Mustafa Hacı da vardı. Taziye defterine, Belçika, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Kuveyt, Kore, Ukrayna, Danimarka büyükelçileri ve Avrupa Komisyonu'nun Bulgaristan'daki temsilcileri ile Savunma Bakan Yardımcısı Teodora Gençovska başsağlığı dileklerini ilettiler.


Taziye defteri yarın da saat 10:00-12:00 ve 14:00-16:00 arasında açık olacak.

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı taziyelerini sundu 📷 Vladimir Şokov, BTA


Gazetecilere konuşan Başmüftü Mustafa Hacı

''Türk halkına, Türk devletine ve özellikle sevdiklerini ve yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Bizler inançlı insanlarız ve her şeyin Yüce Allah'ın elinde olduğuna inanırız. Bu tür imtihanları bizi cezalandırmak için değil, daha güçlü kılmak için gönderdiğine inancındayız. İnsanlık , etnik veya dini ayrım yapmadan sınır tanımaz. Hepimiz insanız ve birlikte olmaya ihtiyacımız var'' dedi

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓