REKLAM

ABD’nin iki bombardıman uçağı 2.5 saat boyunca Haskovo ve Kırcaali semalarında keşif yaptı

🔺 Uçakların uçuş rota haritası FlightRadar24'de böyle kayda geçti

Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ait iki adet Boeing B-52H Stratofortress bombardıman uçakları 2.5 saat boyunca Haskovo ve Kırcaali semalarında keşif uçuşu yaptı. 




Bugün B-52H Stratofortress uçakları, 11.30- 13.15 saatleri arasında Haskovo ve Kırcaali semalarında keşif yaptı. Uçaklar daha sonra Romanya'ya doğru yönelerek, Boeing KC-135R Stratotanker hava tankerinden havada yakıt ikmali yaptı. Ardından Romanya semalarında uçuşunu sürdürdü.

B-52 Stratofortress uçakları, uzun menzilli stratejik bombardıman uçağı olmasının yanı sıra, nükleer bomba taşıyabilme özelliğine de sahip. Bulgaristan Güney illerinde yaşayan vatandaşlar, savaş uçaklarından kalan izleri kaydederek, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yerini aldı.


FlightRadar24 web sitesinde yer alan bilgilere göre, bombardıman uçaklarının İspanya'nın Sevilla yakınlarında bir havaalanından havalandığını gösteriyor. Uçaklar deniz seviyesinden yaklaşık 7.000 metre yükseklikte uçuyorlardı ve bu da gözlemlenmelerini kolaylaştırıyordu. Boeing B-52H Stratofortress'in uçuş tavanı iki kat daha yüksek. Maksimum hızı saatte yaklaşık 1.050 kilometreyi buluyor, ancak B-52 genellikle yaklaşık 850 km. hızla uçuyor ve 32 ton bomba ve füze taşıyabiliyor.

Şubat ayının sonunda, Amerikan B-52'leri ilk kez Bulgaristan üzerinden uçmuştu. Keşif uçuşu yapmakla birlikte pilotlara eğitim veriliyor.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓