REKLAM

Bakan Çavuşoğlu, İlhan Küçük ile bir araya geldi



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Liberaller ve Demokratlar İttifakı (ALDE) Partisi Eşbaşkanı ve Avrupa Parlamentosu Üyesi İlhan Küçük ile dün Ankara'da bir araya geldi.


İlhan Küçük ve beraberindeki heyetle birlikte, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye iki günlük dayanışma ziyareti yaptıkları kaydedildi. İkili arasında yapılan görüşmede deprem sonrası AB'nin Türkiye'ye dayanışması, Bulgaristan'ın yardımları ve Mart ayında Brüksel'de yapılacak Türkiye ve Suriye için  Uluslararası Donörler konferansı hakkında konuşuldu.


Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ise HÖH'ün hem ulusal hem de Avrupa düzeyindeki desteğine teşekkür etti. Çavuşoğlu'ya göre AB ile Türkiye arasındaki işbirliği güvenlik, savunma, enerji, ekonomi ve göç gibi bu dört ana yönde devam etmeli. 


ALDE Eşbaşkanı Küçük, Uluslararası Donör konferansının yıkıcı depremlerin sonuçlarıyla başa çıkmak için uluslar arası toplumu harekete geçirmeye yardımcı olacağına olan güvenini dile getirdi. İlhan Küçük,

'' Avrupa, Uluslararası Donör konferansıyla birlikte Türkiye ve Suriye'ye acil destek olacak ve deprem mağdurlarına yardım etmek için özel bir fon oluşturmalıdır. Böyle zor zamanlarda birlik olmamız her şeyden önce gelir. Avrupa'nın son yıllarda karşı karşıya kaldığı zorluklar ve gösterdiğimiz birlik yalnızca bir şeyi gösterdi; Avrupa dayanışma içinde durabilir ve bu zor anda Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla kararlı adımlarla yanıt veriyor. Bu ölçekteki afetler insanlığımızın sınavıdır. Bu bağlamda afet bölgelerine müdahale eden ilk AB ülkesi olan Bulgaristan'ın zamanında yaptığı yardımlardan da bahsetmek isterim'' diye konuştu.




İlhan Küçük, bugün  depremin vurduğu Adana ve Hatay'ı ziyaret ederek edecek. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓