REKLAM

Kış sezonunda turist sayısında yüzde 28 artış kaydedildi

Bulgaristan kayak, kayak merkezleri, kayak pisti, kış turizmi
Kayak merkezlerindeki turistlerin yaklaşık yüzde 70'inin yerlilerden oluştu 📷 haberbg.net

Bu yıl çok kar yağışı etkili olmamasına rağmen, kış sezonunda turist sayısında artış kaydedildi. 


BNT'de ''Gün Başlıyor'' sabah kuşağı programında konuşan geçici Turizm Bakanı İlin Dimitrov,

''Kış sezonu zor ama başarılı geçti. Tüm Avrupa'da kar yoktu ama kayak merkezlerimiz pistlerini iyi bir şekle sokmanın bir yolunu buldu. Tatil yerlerinde geçen yıla göre yüzde 28 ve salgın öncesi 2019 yılına kıyasla yüzde beş daha fazla turist kaydı olup 1,4 milyona ulaştı'' dedi.



Bakan Dimitrov'a göre geçici hükümetin turizmde salgın öncesi seviyelere döndürmeye yönelik hedefi yakaladı . ''Yakalamakla kalmadık, biraz da aştık''  diyen Dimitrov, kış turizmi için şartların mart sonuna kadar devam etmesi durumunda rakamların daha da iyi olacağını belirtti.


Bakan Dimitrov, kayak merkezlerindeki turistlerin yaklaşık yüzde 70'inin yerlilerden oluştuğuna dikkat çekerek,

 ''Bunun çok iyi bir gerçek olarak tanımlamak isterim. Bana göre ülkemizde piyasada 'herkese uygun bir şeyler' var. Hem üst kaliteden hem de düşük kaliteli otellerden çeşitli teklifler sunuluyor. Bence Bulgaristan'da çok çeşitli oteller var ve herkes cebine göre bir şeyler bulabilir. Fiyat kalite oranı çok iyi'' diye konuştu. 


İlin Dimitrov kaplıca turizminde geçen yıla göre yüzde 18'lik bir büyümeden bahsetti.


YAZ AYINDA HEDEF 4,7 MİLYON TURİST


Turizm Bakanı başarılı bir yaz sezonu öngörüyor. Yaz sezonu için 2019'a göre yüzde 2 ila 3 daha fazla olan yaklaşık 4,7 milyon turist hedefi koydu. Bakan Dimitrov, ''Romanya'dan yaklaşık 1,2 milyon turist bekliyoruz. Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ndeki reklamlarımız etkisini gösterecek. İşler şimdilik güzel ilerliyor. Bence 2019 verilerini aşacağız'' diye ekledi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓