REKLAM

Bulgar ordusu askeri personel kotasını doldurmakta zorlanıyor

Savunma bakanlığı ilk aşamada 200 profesyonel asker bulmak için girişimde bulundu

Savunma Bakanlığı, silahlı kuvvetlerinin 30 bin olan kadrolu asker kontenjanını sağlamak için 6 bin aday arıyor.


Savunma bakanlığı ilk aşamada 200 profesyonel asker bulmak için girişimde bulundu. Aranan adaylar Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Ortak Komuta Kuvvetleri’nin ertelenmeyecek personel eksikliklerini tamlayacak.


Bakanlık, 30 bin olan kadrolu asker kontenjanını sağlamak için 6 bin aday aramaya devam ediyor


Savunma Bakanlığının resmi internet sitesindeki ilanda, “Çağdaş askeri görevler, ‘asker’ olmak isteyenlere yeni fırsatlar yaratıyor” ifadesi kullanıldı.


Bakanlık daha önce de Deniz Kuvvetleri için 95 ve Hava Kuvvetleri için 88 acil personel arayışını duyurmuştu. Adayların beden eğitimi ve genel kültür sınavından geçmesi gerekiyor.  Bulgaristan'ın nüfusu 1989'da 9 milyona dayanmasına rağmen 2021'de 6,52 milyona inmişti. Çoğu genç 2,5 milyon vatandaş Avrupa Birliği (AB) ve diğer ülkelere göç ettti.


NATO’ya 2004 yılında kabulünün ardından süreli askerliği iptal eden Bulgaristan, 2007 yılı sonrası silahlı kuvvetlerini tamamen profesyonelleştirmişti. Ordunun personel sayısı 1989'da 100 bin iken süreli askerliğin iptalinin ardından bu sayı 30 bine indirilmişti.


AB üyeliğinin yarattığı serbest dolaşım ve kariyer yapma fırsatları dolayısıyla Bulgaristan’ın silahlı kuvvetleri sürekli personel yetersizlik sorunu yaşıyor. Resmi kayıtlara göre en az 5 bin 500 asker açığı olan 30 bin kişilik Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri, bu açığını kapatmak için çözüm arıyor.


Kaynak: AA

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓