REKLAM

Çifte cinayetten müebbet hapis cezası alan ve 12 yıldır aranan İliyan Todorov Özbekistan'da yakalandı

2009 yılında Sofya sokaklarında gezerken güvenlik kamarasında izi bulunmuştu daha sonra sırra kadem bastı

Başkent Sofya'da 2009 yılında bir gece kulübünde çifte cinayetten müebbet hapis cezasına çarptırılan İliyan Todorov, sahte pasaportla Taşkent Havalimanından ayrılmaya çalışırken gözaltına alındı.


Katil zanlısı Todorov,  21 yaşındaki hokey oyuncusu Kiril Vıjarov ve arkadaşı Vasil Aleksandrov'un hayatını kaybettiği olaydan dört yıl sonra, yani 2013 yılında Yüksek Mahkeme tarafından mahkum edilmişti.


2013'ün sonunda Interpol'de arananlar listesini yer aldı. Yıllar içinde, yurt dışına kaçtığı yerden mahkumiyetine ilişkin birkaç video göndererek itirazda bulunmuştu. 2011 yılında davanın ilk derece mahkemesi olan Sofya Şehir Mahkemesindeki duruşmasında, İliyan Todorov işlediği suçlardan beraat etti. İki yıl sonra Sofya Temyiz Mahkemesi beraat kararını bozdu ve Todorov müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza daha sonra Yargıtay tarafından da onndı.


Katil zanlısı İliyan Todorov 2011'de duruşmaya götürülürken
Taşkent'teki yetkililerin bildirdiğine göre, İliyan Todorov 1 Mart'ta Taşkenet-İstanbul uçak seferi öncesi check-in sırasında İliyan Todorov'un kontrol için durdurulduğu ve ibraz ettiği pasaportun sahte olduğu ve bu nedenle gözaltına alındı. Özbekistan'da savcılık, Todorov'un işlediği sahte belge suçundan dolayı adli işlem başlattı. Bulgaristan Cumhuriyeti ile Özbekistan Cumhuriyeti arasında 2004 yılında imzalanan iade anlaşması gereği gerekli belgeler Özbek yetkililere gönderildi.



Bu bağlamda, Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcı İvan Geşev, Özbekistan Cumhuriyet Başsavcısı Nigmatilla Yuldaşev ile bir video konferans görüşmesi talebinde bulundu. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓