REKLAM

Yüklü miktarda rüşvet alırken yakalanan polise müebbet hapis



Sofya Temyiz Mahkemesi, yüklü miktarda rüşvet alırken yakalanan Sofya emniyetinde görevli  43 yaşındaki polis memuru Valentin Asenov Trenev'e müebbet hapis cezası karar verdi. Mahkeme kararın nihai nitelikte olduğunu belirtti.


Yargıçlar, alt mahkemenin gerekçelerini haklı bularak, Trenev'in suçun sahibi olduğu ve ayrıca eylemin son derece yüksek derecede kamu tehlikesi olduğu sonucuna varılabilecek kadar toplanmış yeterli kanıt olduğunu kabul etti.


22 Şubat'ta polis memuru Valentin Asenov Trenev,  İçişleri Bakanlığı "İç Güvenlik" birimine gelen ihbar üzerine yaptığı operasyonda iki bin leva rüşvetle gözaltına alındı. İş insanı İvan Kirkov'un çalışanı inşatta geçirdiği bir kaza yerine gelen ''Ekonomik suçlar''  polisi memuru Trenev'in soruşturma dosyası açmamak için kendisinden 5.000 leva rüşvet istediğini ihbar etmesi üzerine gözaltına alınmıştı.


Önceki Sofya Şehir Mahkemesindeki duruşmada Trenev'in avukatı, müvekkilinin akut böbrek krizi geçirmesi, ayrıca birden fazla panik atak geçirdiği ve ayağında iltihaplanma nedeniyle daha hafif bir tedbir uygulanması talebinde bulundu bulunmuştu. Polis Valentin Trenev mahkemede ''Aileme bakmak ve kendimi zihinsel olarak güvende tutmak istiyorum" demişti.


Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓