REKLAM

Burgaz’a gelen ilk turist kafilesi hediyelerle karşılandı, sezon erken başladı



Burgaz’a 2023 yılının ilk turist kafilesi Boeing 737 uçağıyla Polonya’nın başkenti Varşova'dan geldi. 173 kişilik kafile Burgaz Havalimanına indi, hediyelerle ve su takıyla karşılandı.


Gelen ilk kafile Nesebır ve Slınçev Bryag tatil beldelerinde konaklayacakları otellere yerleşti. Bu yıl yaz sezonu iki haftayla erken başladığını söyleyen Burgaz Havalimanı Müdürü Georgi Çipilski, 

''Geçen yıla bakış bu sene iki hafta önce yaz sezonuna başlıyoruz ve bu bizim için iyi bir haber. İlk düzenli uçak seferleri Polonya ve Slovakya uçuşları ile başlıyor. Burgaz Havalimanı'ndan yarın Avusturya'ya, Salı günü de Litvanya'ya uçuş rotaları ekliyoruz. Beklentimiz bu yıl daha fazla uçuşların yapılması'' dedi.


Havalimanı müdürüne göre, sektördeki toparlanma nispeten yavaş ilerliyor, ancak tahminler bu yaz sezonunun iyi geçeceği yönünde. Bununla birlikte, olumlu tutumlara rağmen, salgın öncesi 2019'daki uçuş seviyelerine ulaşmak zor olacağını ifade ediyor.

''Şu anki tahminimiz 2019 yılında gerçekleştirilen uçuşların yüzde 67'si seviyesine ulaşacağımız yönünde. Önümüzdeki günlerde Bratislava (Slovakya), Poznan ve Krakow (Polonya)  destinasyonlarına aktif olarak hizmet vermeye başlayacağız'' diye sözlerine ekledi.


Turistler Nesebır, Sozopol'u ve Sveta Anastasia adasını ziyaret edecek . Gelen turist kafilesinden bazıları Güneşli Sahil ve Sveti Vlas tatil beldelerinde mülk sahibi.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓