REKLAM

Sofya Film Festivali'nde 2 Türk filmine ödül


"Bir Tutam Karanfil" ve "Kurak Günler " filmleri, 27'incisi düzenlenen  Uluslararası Sofya Film Festivali'nde ödüle değer görüldü.



Toplam 56 ülkeden 165 filmin sunulduğu festivalin ödül töreni, dün akşam Ulusal Kültür Sarayı’nda düzenlendi. Festivalin bu yılki onur konuğu Charlie Chaplin'in kızı Amerikalı sinema oyuncusu Geraldine Chaplin oldu. 


Sofya Uluslararası Film Festivali'nde Bekir Bülbül'ün yönetmenliğini üstlendiği "Bir Tutam Karanfil" filmi 'Juri Özel Ödülü'ne layık görüldü. Yönetmenliğini Emin Alper'in üstlendiği "Kurak Günler" ise ‘En İyi Balkan Filmi’ ödülüne değer görüldü. Filmin ünlü başrol oyuncu Ekin Koç da Sofya'ya gelerek film hakkında detaylı bilgiler sundu.


Bekir Bülbül'ün yönetmenliğini üstlendiği "Bir Tutam Karanfil" filmi 'Juri Özel Ödülü'ne layık görüldü


Yönetmenliğini  Carlos Eichelmann Kaiser üstlendiği Meksika ve İtalya yapımı olan “Kırmızı ayakkabılar” filmi 27. Sofya Film Festivali'nde büyük ödülün sahibi oldu.


Jüride ise Kuzey Makedonya’dan Milço Mançevski, Polonya’da Agnieska Smochinska, ABD’den Alexandra Kochef, Bulgaristan ve İtalya’yı ortak temsil eden Milena Kıneva ve Bulgaristan’dan Vladimir Penev yer aldı.


  • En İyi Yönetmen: Vasilis Katsoupis “Inside” filmi nedeniyle verildi. 
  • En İyi Belgesel: Apolonia Apolonia , Lea Glob.
  • En İyi Bulgar Filmi: ''The Good Driver''- İyi Sürücü , Tonislav Hristov.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓