REKLAM

Türk şirketi Alkomet AD "Yılın Yatırımcısı" ödülünü aldı



Şumen (Şumnu) şehrinde alüminyum sanayi sektöründe faaliyet gösteren en büyük Türk yatırımcılarından olan Alcomet AD şirketi  "Yılın Yatırımcısı" 2022 ödülüne layık görüldü.


 Alcomet'in Denetleme Kurulu Başkanı ve Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnce'ye ödülünü Cumhurbaşkanı Rumen Radev takdim etti. Bulgaristan Yatırım Ajansı 'Yılın Yatırımcısı' ödüllerini 17. kez farklı alanlarda yatırımı olan 50 büyük şirket arasında jürinin seçimiyle Alkomet layık görüldü.


Alcomet,2022 yılında Şumnu'da 27,2 milyon leva yatırım yaparak 75 istihdam yarattı. Yıllar içinde modernizasyona 155 milyon Euro daha yatırım yaptı. Elektrikli otomobiller için alüminyum bileşenlerin üretimi için yapılan son yatırım 13,5 milyon değerinde.


Şirket, 1981 yılından beri Bulgaristan pazarında olup, Avrupa ve ABD'ye ihracat yapmaktadır. Üretim yelpazesi 380 bin metrekare alan üzerine kurulu olup, yıllık 100 bin ton kapasite ile üretim döngüsünün tamamı Şumnu'da gerçekleştirilmektedir. Fikret İnce , şirketin bu yıl havacılık üretimi için 300 milyon levanın üzerinde yeni bir yatırıma başlayacağını açıkladı. Geçen yıl ABD'ye de 48 milyon dolara ulaşan ihracata başladıklarını söyledi .

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓