REKLAM

Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı Sofya Büyükelçiliği'ni ziyaret etti



Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, Bulgaristan ziyareti kapsamında Sofya Büyükelçiliği'ni de ziyaret ederek, Büyükelçi Aylin Sekizkök'e Bilecik'e özgü ürünleri hediye etti.


Bulgaristan Sofya Büyükelçiliği’ni ziyaret eden Başkanvekili Subaşı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri tarafından orta refüjlerde yetiştirilen lavanta çiçeğinden elde edilen kolonya, sabun ve lavanta yağı ürünlerini Büyükelçi Aylin Sekizkök'e hediye etti. Bulgaristan ziyareti hakkında sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulunan Subaşı, şunları kaydetti:

‘’Sofya Büyükelçiliği’nin tarihi binasında Büyükelçi’miz Aylin Sekizkök’ü ziyaret ettim. Kendisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de askeri ataşe olarak görev yaptığı tarihi binada bizleri çok sıcak bir şekilde ağırladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görev yaptığı odayı, kullandığı eşyaları ve çok sevdiği portresini görmek, o havayı solumak eşsiz bir duygu. Kadın Kooperatifi’mizin ürettiği lavanta ve Bilecik’e özgü el dokuması peşkirleri Büyükelçi’miz Aylin Hanım’a hediye ederek Bilecik’in havasını Sofya’ya taşıdık.”


DOĞDUĞU TOPRAKLARDA İFTARA KATILDI

Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı Razgrad iline bağlı Zavet ilçesinde 1988 yılında doğdu. Burgaz Başkonsolosluğunun Zavet ilçesine bağlı Brestovene (Karaağaç) köyünde vermiş olduğu iftara katıldı. İftara Zavet Belediye Başkanı Ahter Veliev ile Karaağaç Muhtarı Fikret Emin, HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Ahmedov ve çok sayıda vatandaş oruçlarını açtı. 


Kaynak: ANKA, haberbg.net

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓