REKLAM

Cumhurbaşkanı Rumen Radev iftar verdi



Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Ramazan ayı nedeniyle Müslüman cemaatin önde gelen temsilcileri ile Sofya'da bir otelde iftar yemeği verdi. 


 Radev'in iftar yemeğine, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'un de aralarında bulunduğu büyükelçiler, başmüftülük başta olmak üzere, ülkedeki dini liderler, bölge müftüleri, diplomat, kültür, siyaset, bilim ve basın çevrelerinin önde gelen isimler katıldı.


Cumhurbaşkanı Rumen Radev Ramazan ayının önemine vurgu yaparak,

''Müslümanlar için kutsal Ramazan ayı, oruç tutma, bağışlama ve tevazu zamanıdır. İnananların, ruhlarını yükseltmek ve ruhlarında hayırseverlik ve hayırseverlik aramak için soylu bir istekle yönlendirildiği bir zaman dilimidir.Tüm insanlığın imtihan olduğu şu günlerde, ortak yuvamızı başarıyla inşa etmek ve onu giderek daha fazla barış ve anlayış yeri haline getirmek için öngörü ve bilgeliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.dedi.

 

Cumhurbaşkanı olarak tüm vatandaşların bayramlarını paylaşmaya, insanları birleştiren tarihi değerleri hatırlamaya, farklı toplumlar arasında iyi niyeti geliştirmeye devam edeceğini söyleyen Rumen Radev,

"İftar yemeği, Bulgaristan'daki Müslüman toplumun geleneklerine ve inancına olan saygının  bir kurumsal işareti haline geldi. Dayanışma, toplumuzu yüzyıllar boyunca birleştiren güçlü bağ olmuştur ve bugün de saygı, hoşgörü ve ümitle bu yolda devam ediliyor " diye ekledi
Başmüftü Mustafa Aliş Hacı, ev sahibi Cumhurbaşkanı Radev'e  geleneği sürdürdüğü için teşekkür etti

Başmüftü Mustafa Aliş Hacı:

''Kur'an-ı Kerim ve bereket ayı olan Ramazan ayında bizleri yeniden bir sofrada buluşturma şerefine nail olan başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Cumhurbaşkanlığı müessesesine şükranlarımı sunuyorum. Gelenek haline geldi ama bu iftarın sembolü, kendimizi içinde bulduğumuz koşullara benzediği için her yıl değişiyor gibi görünüyor'' dedi.

''Biz Bulgaristan vatandaşlarının yanı sıra dünya halkı da maddiyata odaklandık, ancak küçük bir imtihan bize iyi bir ders veriyor ve mutluluğun sadece maddi bir başarı olmadığını anlamamızı sağlıyor. Nitekim bize daha insan olmayı, birbirimize daha yakın olmayı ve yardıma ihtiyacı olan herkese yardım etmeyi öğrenmemiz gerektiğini gösteriyor'' diye konuştu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓