REKLAM

Bulgaristan, Türkiye'deki Marmara Ereğlisi LNG Terminali aracılığıyla ilk gaz teslimini almaya başlıyor

Türkiye'deki Marmara Ereğlisi LNG Terminali

Türkiye ile Bulgaristan arasında doğal gaz alanında 3 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen 13 yıllık enerji anlaşmasında ilk adım atılıyor.


Yıllık yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar bir gaz transferi yapılacak.  BOTAŞ ile Bulgargaz arasında varılan anlaşma kapsamında, Bulgaristan'ın ABD'den alacağı ilk sıvılaştırılmış gaz (LNG) tankeri, 12 Nisan'da Türkiye'deki Tekirdağ iline bağlı Marmara Ereğlisi LNG Terminali'ne ulaşacak ve burada depolanacak. İlk tankerin gelecek olması nedeniyle, Enerji Bakanı Rosen Hristov, BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ve Bulgargaz Genel Müdürü Denitsa Zlateva'nın katılımıyla karşılama töreni yapılacak.



2023 yılı için gerekli sıvılaştırılmış doğal gazın tedarik miktarları sağlamak üzere, Eylül 2022'de kamu enerji şirketi Bulgargaz tarafından açılan ihaleyi kazanan Amerikalı enerji şirketi Cheniere'den sağlanacak. İhalede katılım için ön koşul olarak LNG'nin yaptırım, ambargo veya diğer ticari kısıtlamaların uygulanmadığı ülkelerden gelmesi gerektiği yönündeydi. Nisan ayında 500 bin MWh sıvılaştırılmış doğal gazın (LNG) tedariki yapılacak.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓