REKLAM

Geçici hükümet, Metin Kazak'ı Ürdün Büyükelçisi olarak önerdi

Metin Kazak 2015-2019 döneminde Bulgaristan'ın  Katar Büyükelçisi olarak görev yapmıştı

Geçici hükümet, Cumhurbaşkanı Rumen Radev'e 12 ülkeye yeni büyükelçi atanmasını önerdi. 


3 Nisan Bakanlar Kurulu kararıyla Başbakan Gılıb Donev ve Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Krasimir Bojanov tarafından imzalanan öneride, devlet başkanına 12 ülkede büyükelçilerin görevden alınmasına ve yenileri atanmasına ilişkin kararname imzalaması önerildi. 


Söz konusu taslağa göre, Almanya, Hırvatistan, İsveç, İrlanda, Vietnam, Hindistan, Ürdün, Lübnan, İsrail, Moldova, Slovenya ve Norveç'te yenilerini ataması önerildi. Geçici hükümette Dışişleri Bakan Nikolay Milkov'un Brüksel'de Bulgaristan'ın NATO Daimi Temsilcisi görevine atanmasını, yardımcısı Kostadin Kocabaşev'i ise Vatikan Büyükelçisi olarak atanması önerildi.


Metin Kazak Ürdün Büyükelçisi olarak önerildi


Bununla birlikte geçici kabine, Cumhurbaşkanına, Dimitar Mihailov'un Ürdün Hâşimi Krallığı'ndaki Bulgaristan'ın Amman'daki Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçiliği görevinden alınması ve Metin Kazak'ı yeni büyükelçi olarak atanması için bir kararname çıkarmasını teklif ediyor. 


Metin Kazak ombudsman yardımcısı ve liberal gruptan iki dönem Avrupa Parlamentosu üyesiydi. Ulusal Meclisin 39-43 dönemlerinde HÖH partisinden milletvekili olarak İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Dış İlişkiler Komisyonu Üyeliği, Uluslararası Ticaret Komisyonu Koordinatörlüğü ve Güneydoğu Asya Ülkeleri ile İlişkiler Delegasyonu üyeliği görevlerinde bulundu.


2015-2019 döneminde Bulgaristan'ın  Katar Büyükelçisi olarak görev yaptı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓