REKLAM

Ninova: Partimizi bölmeye çalışanlar hüsrana uğradı


 Erken genel seçimlerin ardından, Bulgar Sosyalist Partisi lideri Korneliya Ninova (BSP) Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında seçim sonuçları görüşüldü. 


Toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyen Ninova,

 ''Partimizi bölmeye çalışanlar bu kez hüsrana uğradı. Şu karmaşık dönemde, partimiz bir önceki seçim sonuçlarına yakın oy aldık. Kampanya sırasında partimizin tarih sayfalarında kalacağı telkininde bulundular. Tabii bu yüzde dokuz oy oranı bizi tatmin etmiyor. Bundan sonra oy potansiyelimizi artırmak için çalışacağız'' dedi.


 Sosyalist partinin iç çekişmeleri sonucu ayrılarak yeni siyasal oluşum ''Levitsata''- Sol koalisyonu yüzde 2,24 oy oranı neticesinde yüzde dörtlük barajı aşamadı. Ninova, son iki yılda BSP benzeri bir sol partinin ilk kez kurulmadığını, bu sefer bu "ikiz mantarın", "Levitsata" koalisyonu olduğunu söyledi. Ninova, BSP'ye karşı yürütülen kampanyanın "planlı, organizeli ve büyük ölçüde finanse edilen" bir hareket olduğunu söyledi.


Korneliya Ninova Levitsata koalisyonuna dönük şunları söyledi;
''Oyun oynadınız. Ne yaptınız zarar verdiniz. Buradan tekrar çağrıyı yeniliyorum, BSP'ye geri dönün, parti örgütlerimizde üyeliğinizi yenileyin ve eğer güçlü bir sol siyaset yapmada samimiyseniz, parlamentoda temsil edilen tek sol partiye gelin ve bunu birlikte yapalım'' dedi.


49. Parlamento'nun açılmasının ardından  BSP partisi, üyeler arasında anket yapacak ve olası koalisyon ortağında olup olmayacağı, birisini destekleyecek mi, muhalefette mi kalsın gibi sorular yönelterek anket yapacak. Parti lideri, BSP'nin hangi kararı aldığını bildirmek için parlamentodaki tüm siyasi güçlerle konuşacaklarını söyledi.  


Seçim sonucunu değerlendiren Ninova,


''Hükümet için çıkmaza gelince, seçenekler, bence sözü birincisine vermeliyiz. Kazanan olarak, çıkıp üç günlük sessizlik ve ne yapacağımı şaşırmak yerine bir çözüm önerin, Sonra sıra ikinci büyük siyasi güçte tabii ki''  diye yorumladı.

''Siyasette iki kere iki her zaman dört eder. Değişime Devam ve Demokratik Bulgaristan ittifak olmadan önce daha fazlasına sahipti. Bunu biz yaşadık, irili ufaklı koalisyonlarla tecrübemiz var'' diye konuştu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓