REKLAM

İçişleri Bakanı Demerciev 3.5 ton insani yardım taşıyan askeri kargo uçağıyla Ankara'ya gitti

Bakan Demeciev c-27 askeri kargo uçağı Spartan ile Ankara'ya hareket etti 📷 BGNES
İçişleri Bakanı İvan Demerciev 3.5 ton insani yardım taşıyan c-27 askeri kargo uçağı Spartan ile Ankara'ya hareket etti.


Sofya'daki Vrajdebna  Askeri Hava Üssünden bu sabah saat 09.00'da hareket eden uçak, deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere çadır, 1000 adet uyku seti, 2000 adet battaniye ve jeneratörler içeriyor. Bakan Demerciev, gerekirse Bulgaristan'dan daha fazla yardım sevkiyatı yapmaya hazır olduklarını belirtti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Tevcih Töreni'ne katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremleri sonrası kurtarma operasyonlarına katılan yabancı ekiplerin temsilcilerini ödüllendirecek. Bulgaristan'ı temsilen İçişleri Bakanlığı Yangın Emniyeti ve Sivil Koruma Genel Müdürlüğü Plovdiv Bölge Başkanlığı'nda ''Uzmanlaşmış Operasyonel Faaliyetler Dairesi'' başkanı Petır Petrov'a ödülünü takdim etmesi bekleniliyor.



Tören sonrası Bakan Demerciev Türk mevkidaşı Süleyman Soylu ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Demeciev, görüşmenin ana odağının Bulgaristan'a göçmen akışının ele alınacağına işaret etti.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓