REKLAM

Bulgaristan vatandaşlarının araçla Türkiye’ye girişlerinde yeni kurallar getirildi

Gümrükten geçen araç sürücünün üzerine kaydedilecek, onun dışında kimse kullanamayacak

Bulgaristan vatandaşlarının araçla Türkiye’ye girişlerinde yeni kurallar getirildi. Buna göre Türkiye'ye aracıyla giriş yapacak şoförler gümrükte kayıt altına alınacak, otomobilin vekaletname ile olsa bile aynı araçla bizzat kendisinin çıkış yapma zorunluğu getirildi. 


Bulgaristan makamları, Türkiye’ye otomobille giriş ve seyahat için yeni kurallar getirildiğini, otomobilin vekaletname ile olsa bile, başka bir kişi tarafından kullanılmasına izin verilmediğine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.


VEKALETNAME OLSA BİLE


Türkiye topraklarına araba ile girişte, gümrükte araç sürücünün üzerine kaydedilmekte ve sadece onun aracı kullanma ve Türkiye sınırları dışına çıkarma hakkı bulunuyor.  Otomobilin, vekaletname ile olsa bile, başka bir kişi tarafından kullanılmasına izin verilmeyecek.  İhlal tespit edilmesi durumunda, araç Türk gümrüğünde alıkonulacak ve yüksek miktarda para cezası ödendikten sonra ancak sürücüye iade edilecek.


KAÇAK GETİRİLEN ARAÇLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN 


Son zamanlarda, fiyat farkından dolayı Bulgaristan'dan kaçak otomobil getiriliyor. Araçların motor ve şasi numaralarını değiştirilerek yurdun değişik bölgelerinde satılan çok sayıda vakaya rastlandı. Bunun önüne geçmek amacıyla böyle bir kural getirildiği sanılıyor.  Geçen ay ise Bulgaristan'dan kaçak araç getiren şüphelilere yönelik Ankara merkezli 45 ilde operasyon yapılmıştı.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓