REKLAM

Başbakan Denkov, Kurban Bayramı öncesi Başmüftülüğü'nü ziyaret etti

Başbakan Nikolay Denkov Başmüftü Mustafa Hacı ile bir araya geldi  Fotoğraf: Başbakanlık Basın Merkezi

Yeni Başbakan Nikolay Denkov, Kurban Bayramı öncesi bugün Başmüftülüğünü ziyaret etti.


Başbakan Denkov Başmüftü Dr. Mustafa Hacı ve yardımcıları ile yaptığı görüşmesinde

 “Kendisini maneviyata, ilime ve kitaplara adamış insanlara saygı duyuyorum. Yanınızda devlet olarak istikrarlı bir ortağınız olacakdiye konuştu.


Denkov, "Fikirler insanları kolaylıkla bölebilir, ama aynı zamanda toplumu birleştirebilirler. Daha iyiye doğru değişme çabalarımızda birlikte olmak önemlidir" dedi.


Eğitimin yanı sıra çocukların okula geri dönmesine yardımcı olmak için hem Bulgar Ortodoks Kilisesi'ne, hem de Müslümanlar Diyanet'ine güvendiğini söyledi.


''DELİORMAN EKONOMİK KALKINMADA POTANSİYELE SAHİP''


Başbakan Denkov, 48. ve 49. dönem Parlamentoda Şumnu'dan seçildiğini, hem siyasi hem de Sofya Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak Müslümanlarla iyi ilişkiler içinde olduğunu belirtti. Şumen, Tırgovişte, Razgrad ve Silistra bölgelerin ekonomik kalkınma açısından çok büyük bir potansiyele sahip ve devlet bu konuda onlara yardıma hazır olduğunu söyledi.


BAŞMÜFTÜDEN TEŞEKKKÜR


Başmüftü Hacı ise konuğuna, Müslüman diyanetinin Bulgaristan'daki geleneklere göre radikal İslam'a karşı olduğunu ve dinin özgürce yaşanması için çalışma arzusu konusunda konuğuna güvence verdi. Başmüftülüğün hayırsever girişimlerinden bilgilendirdi. 


Yüksek İslam Enstitüsü'nün eğitim faaliyetlerini sürdüreceği başka bir binanın satın alınmasında yardım ettikleri için devlete teşekkür etti ve yüksekokulun tadilatı ve akreditasyonu için mali destek talebinde bulundu.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓