REKLAM

Silistre belediyesi önünde sivrisinek protestosu

Tuna nehri kıyısındaki Silistre'de vatandaşlar sivrisineklerden rahatsız

Silistreliler belediyenin sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlamada yetersiz kaldığını belirterek şikayetçi oldular.


 Belediyenin sivrisinek ilaçlama çalışmalarının yeterli olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, daha etkili önlemler alınması ve bu soruna çözüm bulunması gerektiğini dile getirdiler.

Sinek-sivrisinek gibi haşerelerin  her sene çoğalmalarına rağmen etkili mücadele edilmediğini beyan eden protestocular, eline aldıkları dal-budaklarla kendi imkanlarıyla nasıl mücadele ettiklerini simgesel olarak gösterdiler. 


''SOKAĞA ÇIKMAYA CESARET EDEMİYORUZ''


Sosyal medyadan örgütlenerek protestoya katılan duyarlı vatandaşlardan Dimitır Petsov üzüntülerini şu sözlerle ifade ediyor,

''Yıllardır süregelen bir sorunu çözmek için yerel yönetim hiçbir çaba göstermiyor. Yıllardır kamuoyu tartışmalarına katılıyorum, önerilerde bulunuyorum ve görüyorum ki yeterince önlem alınmıyor. Her yıl bu durum karşısında şaşırıyoruz, çocuklar ısırılıyor, sokağa çıkmaya cesaret edemiyoruz''. 

 


BELEDİYEDEN YAZILI AÇIKLAMA


Vatandaş sorunun hallolmaması durumunda bu tarz eylemleri sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.

Belediyenin internet sitesinde, yılbaşından bu yana kent ve köylerde sivrisineklere karşı çok sayıda ilaçlama yapıldığı açıklandı. Ayrıca iki adet kene önleyici çim uygulaması yapıldı. Temmuz ayında yine hava şartlarına göre uygun günlerde üç ilaçlama yapılacağı açıklandı. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓