REKLAM

Filibe- İstanbul düzenli uçak seferleri ilgi görmeyince durduruldu

🔺 Filibe-İstanbul karşılıklı düzenli uçak seferleri durduruldu

Büyük umutlarla hizmete giren Filibe (Plovdiv) - İstanbul arasındaki düzenli uçak seferleri, gerekli ilgiyi görmeyince, 4 aylık süre sonunda durduruldu. 


 Pegasus Havayolları tarafından Plovdiv- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında haftada iki sefer çarşamba ve cumartesi günleri uçuş yapılıyordu. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Plovdiv Havalimanı'na inen ilk uçak, 18 Şubat'ta görkemli bir törenle hat hizmete başlamıştı ve son uçuş 15 Haziran’da gerçekleşti.


Plovdiv Havalimanı İcra Kurulu Müdürü Krasimir Peşev, Plovdiv Radyosu'na verdiği demecinde, Türk havayolunun yolculardan gelen düşük talep nedeniyle uçak seferlerini durdurma kararı alıklarını söyledi. Peşev
"Hepimiz bir şeylerin gerçekten olmasını umuyorduk, ama yaz sezonu için durdurma kararı aldık. Ayrıca Türkiye'deki depremleri, seçimleri ve diğer her şeyi de hesaba katmamız gerekiyor. Plovdiv-İstanbul yönü oranla, İstanbul- Plovdiv seferleri biraz daha fazla ilgi gördü. Ancak bunlar bir havalimanı için normal şeyler. Her şey sonuçta bir ticarettir. İnsanlar kendilerine kâr getirmeyen ve zarara uğrayan bir hattı tercih etmiyor dedi.


İstanbul'dan 29,99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştu. Plovdiv'den hareket eden uçuşların 110 levadan başlıyordu. Kış sezonunda rağbet görmesi durumunda, havayolu ulaşımının tekrar açılması planlanıyor. 

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓